Procurorul militar Dan Voinea, dezvăluiri explozive: În 22 decembrie 1989 Ion Iliescu a luat puterea pentru că un alt oficial era BEAT

Procurorul militar Dan Voinea, dezvăluiri explozive: În 22 decembrie 1989 Ion Iliescu a luat puterea pentru că un alt oficial era BEAT

Procurorul militar Dan Voinea a relatat, într-un interviu pentru Libertatea.ro, că Ion Iliescu a ajuns dintr-o întâmplare în fruntea Frontului Salvării Naționale pe 22 decembrie 1989. Strada scanda la acel moment numele fostului ministru de externe Corneliu Mănescu, însă, când revoluționarii au mers să-l ia de acasă, l-au găsit beat, așa că s-au gândit să apeleze la Ion Iliescu.

Informația dată de procurorul militar Dan Voinea se regăsește în declarația pe care a dat-o în Dorsarul Revoluției Ilie Ceaușescu, general al Armatei Române în 1989 și frate al dictatorului Nicolae Ceaușescu.

„Stănculescu de la Timișoara a venit la București în momntul în care Ion Iliescu a fost chemat la Comitetul Central. Piața, dacă vă adduceți aminte, la momentul 22 striga (n.r. - numle lui) Corneliu Mănescu. Corneliu Mănescu era simpatizat de oameni la vremea rspectivă. Ce știu eu e că s-au dus la Cornliu Mănescu acasă și Corneliu Mănescu...nu era în regulă, băuse.Așa știu, că s-au dus la el acasă, l-au găsit beat și atunci cineva a zis haideți să îl chemăm pe Ion Iliescu. Nici vorbă că Ion Iliescu împreună cu Militaru au complotat împotriva lui Ceaușecu și au făcut lovitură de stat. Nici vorbă! Nu știau unde stă Ion Iliescu și s-au dus Cornel Dinu cu un altul poreclit Babone, care era și el pe acolo, și care zice: știu eu unde stă! Și s-au dus cu TAB-ul (n.r. - transportor amfibi blindat) și l-au luat pe Ion Iliescu și l-au dus acolo (n.r. - la Comitetul Central). Așa s-a întâmplat!”, a relatat procurorul miliar Dan Voinea.

Procurorii militari susţin că, în urma administrării de probe în Dosarul Revoluţiei, concluzia anchetatorilor este că în decembrie 1989 nu a existat vid de putere.

Procurorul militar Marian Lazăr a anunţat, pe 18 decembrie, într-o conferinţă de presă, stadiul cercetărilor în Dosarul Revoluţiei.

„A fost stabilită componenţa comandamentului politico-militar care a preluat, în timp foarte scurt, după fuga preşedintelui în exerciţiu, puterea totală în România. Referitor la acest aspect, a existat o eficientă colaborare cu principalele facultăţi de drept din ţară (Bucureşti, Cluj-Napoca şi Iaşi), concluzionându-se, fără echivoc, faptul că în decembrie 1989 nu a existat vid de putere”, a explicat Marian Lazăr.

Parchetul Militar susţine că a existat o diversiune militară începând cu seara zilei de 22 decembrie 1989, aceasta fiind principala cauză a numeroaselor decese, vătămări corporale şi distrugeri.

Ne puteți urmări și pe Google News