Evenimentul Zilei > Politica > Scenariu bombă la alegerile europarlamentare. „Există riscul să fie surpriză în raport cu sondajele”
Scenariu bombă la alegerile europarlamentare. „Există riscul să fie surpriză în raport cu sondajele”

Scenariu bombă la alegerile europarlamentare. „Există riscul să fie surpriză în raport cu sondajele”

Reputatul jurnalist Ion Cristoiu a afirmat, vineri, că nu este exclus ca electoratul să dea câştig de cauză PSD-ului datorită unei strategii pe care acesta a numit-o sindromul tăcerii.

 

Potrivit unui scenariu al lui Cristoiu, cetăţenii care au susţinut până acum PRO România şi USR, să voteze cu PSD, potrivit antena3.ro

„Toate sondajele care nu se spun dau câștig de cauză PSD-ului, în condițiile unei prezențe normale, adică la nivel de 30%. Dacă e o prezență ieșită din comun, există riscul să fie surpriza în raport cu sondajele. Trebuie să țină cont că PSD beneficiază de ceea ce se numește sindromul tăcerii. 

Nu e exclus ca cei care la sondaje întrebați cu cine votează au zis Ponta sau USR și la vot să voteze cu PSD. Din punctul acesta de vedere am putea avea o surpriză. Singurul lucru despre care nu știm nimic, e decizia de luni a Instanței. După părerea mea niciun rezultat nu va influența scena politică în perioada următoare”, a afirmat Ion Cristoiu.