Ion Cristoiu, în vizită la Galeria Romană: „Am descoperit că s-a scos la vânzare jilțul și biroul lui Vlahuță”

Ion Cristoiu, în vizită la Galeria Romană: „Am descoperit că s-a scos la vânzare jilțul și biroul lui Vlahuță” sursă: EvZ

Ion Cristoiu a participat la evenimentul organizat de Editura Evenimentul și Capital la Galeria Romană, cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Maestrul s-a arătat impresionat de două piese importante expuse în galerie, mai exact jilțul și biroul lui Alexandru Vlahuță.

„Vă relatez în aceste pastile video din viața mea, viața mea intelectuală. Luni am avut o emisiunea de la 3 la 4, la Ionuț Cristache, și am înțeles că face și duminică seara la Prima News. Când s-a terminat (nr. emisiunea „România lui Cristache” de la EvZ.ro), Ionuț Cristache zice: trebuie să mergem în Piața Romană la o galerie de artă. Este o galerie unde soția lui Dan Andronic, Monica Andronic, este coproprietară împreună cu Emil Ene. Acolo se adunau cei de la Evenimentul Zilei și era și o trupă de colindători de la o mănăstire.”, a povestit Ion Cristoiu.

Sursa foto: Razvan Valcaneantu \EEC

Jilțul și biroul lui Vlahuță, scoase la vânzare

„Acolo e o galerie de artă, iar la acea galerie de artă (n.r. Galeria Romană) am descoperit că s-a scos la vânzare jilțul, jilțul și biroul lui Vlahuță. Fotoliul lui Vlahuță, jilțul lui Vlahuță. Ce frumos e! E de vânzare, te așezi în el și scrii, deja ai talentul lui Vlahuță, îl bați pe Vlahuță.

Este o galerie mai mult de artă. Acolo am găsit o carte „Agenda duhovnicească”. Este o carte senzațională pe care o să o prezint mâine seară și pe care trebuie neapărat să o luați pentru că este editată de o mănăstire și are în fiecare zi sfântul și sunt tot felul de sfinți.”, a mai povestit Ion Cristoiu pe canalul său de YouTube.

Ne puteți urmări și pe Google News

Alexandru Vlahuță (n. 5 septembrie 1858, Pleșești, azi Alexandru Vlahuță, județul Vaslui — d. 19 noiembrie 1919, București). Cea mai cunoscută operă a acestuia este „România Pitorească”, despre care Dumitru Micu spune că este un „atlas geografic comentat, traversat de o caldă iubire de țară”. Casa în care a locuit Alexandru Vlahuță în București este astăzi Muzeul Memorial „Alexandru Vlahuță”. Însă, dacă doriți să vedeți unde și-a petrecut scriitorul o mare parte din timp, mănăstirea Agapia are în complex casa memorială a lui Alexandru Vlahuță. Acolo au locuit călugărița Elisabeta Vlahuță, mama scriitorului, dar și sora acestuia, Elisabeta Strajescu.

La Galeria Romană găsiți expoziții de artă plastică și decorativă, românească și străină, clasică și contemporană. Ne propunem organizarea de expoziții temporare (personale și colective) ale artiștilor români și străini, expunerea artiștilor consacrați și promovarea artiștilor emergenți proveniți din mediul artistic românesc și internațional. Lucrările pot fi achiziționate prin intermediul Galeriei Romane.