Ion Cristoiu, despre reorganizare administrativă: "Paralele trebuie să meargă la baronii locali"

Ion Cristoiu, despre reorganizare administrativă: "Paralele trebuie să meargă la baronii locali"

Jurnalistul Ion Cristoiu a comentat în emisiunea Ultimul cuvânt, la B1 TV, despre propunerea lui Victor Ponta ca România să fie reorganizată administrativ, iar prin această schimbare primarii să nu mai stea cu "mâna întinsă" la consiliile judeţene.

Mai exact, premierul propune ca regiunile să primească recunoaştere în Constituţie, dar judeţele actuale să rămână. Ion Cristoiu crede că dorinţa lui Victor Ponta de a păstra judeţele este firească, pentru că "paralele treabuie să meargă la baronii locali".

"Teza asta era afirmată şi de PDL şi Băsescu, când PDL avea mai mulţi aleşi locali. Acum o preia Ponta, pentru că PSD-ul are mai mulţi aleşi. Din asta înţeleg că Ponta vrea să dea mai multe parale preşedinţilor de Consilii Judeţene. Am mai spus că România este o ţară feudalizată, doar că aştia sunt niştea cheabuni, nu baroni (…) Cum să desfiinţeze Ponta regatul lui Oprişan, al lui Dragnea, al lui Nicuşor Constantinescu? Totuşi, singura şansă a României de a ieşi din feudalism este defiinţarea judeţelor", a comentat jurnalistul Ion Cristoiu.

Ne puteți urmări și pe Google News