● Premiile pe secțiuni:

Premiul pentru POEZIE a ajuns la Svetlana Cârstean pentru volumul „Trado”, scris împreună cu poeta suedeză Athena Farrokhzad și apărut la editura Nemira.

Premiul pentru PROZĂ i-a fost înmânat lui Radu Cosașu, pentru volumul „Viaţa ficţiunii după o revoluţie”, apărut la Editura Polirom.

Premiul pentru TEATRU i-a revenit regizorului Bobi Pricop și echipei sale, pentru spectacolul „O întâmplare ciudată cu un câine la miezul nopții” după Mark Haddon, producție a TNB.

Premiul pentru FILM i-a fost înmânat regizorului Cristi Puiu, pentru filmul Sieranevada.

Premiul pentru ARTE PLASTICE i-a fost decernat lui Alexandru Antik, pentru expoziția „Viziuni în întuneric”, de la Muzeul de Artă Cluj-Napoca, alături de publicarea cărţii de artist „Alexandru Antik, Inventar” (Edi tura Vellant, Bucureşti).

Premiul pentru ȘTIINȚE a ajuns la Aurora Simionescu, doctor în astrofizică, profesor asociat la Agenția Spațială Japoneză, JAXA, pentru că este prima persoană non-japoneză numită într-o poziție în cadrul acestei instituții.

Premiul pentru MUZICĂ a fost revendicat de trupa Byron.

Premiul pentru EDUCAȚIE a fot obținut de Bursa de Valori Bucureşti pentru lansarea online a unei platforme extinse de educaţie financiară: www.fluentinfinante.ro.

Premiul pentru PROIECTE CULTURALE ȘI FESTIVALURI a ajuns la organizatorii Gărâna Jazz Festival, probabil cel mai apreciat și așteptat eveniment cu muzică jazz din țară și unul dintre cele mai importante festivaluri de jazz open-air din Europa Centrală şi de Est. În 2016 a sărbătorit 20 de ediții.

● Au fost acordate și trei premii speciale:

Premiul de Excelenţă i-a fost decernat actorului Ion Caramitru.

Premiul Lux Mundi i-a revenit producătoarei Ada Solomon.

Premiul „In memoriam Iosif Sava’’ i-a fost acordat acordat pianistei Alexandra Dariescu.