Evenimentul Zilei > Social > Ion Caramitru și Radu Cosașu, premianții clasei
Ion Caramitru și Radu Cosașu, premianții clasei

Ion Caramitru și Radu Cosașu, premianții clasei

Luni, 20 martie, în sala Teatrului Odeon, Radio România Cultural a premiat excelența în cultură

● Premiile pe secțiuni:

Premiul pentru POEZIE a ajuns la Svetlana Cârstean pentru volumul „Trado”, scris împreună cu poeta suedeză Athena Farrokhzad și apărut la editura Nemira.

Premiul pentru PROZĂ i-a fost înmânat lui Radu Cosașu, pentru volumul „Viaţa ficţiunii după o revoluţie”, apărut la Editura Polirom.

Premiul pentru TEATRU i-a revenit regizorului Bobi Pricop și echipei sale, pentru spectacolul „O întâmplare ciudată cu un câine la miezul nopții” după Mark Haddon, producție a TNB.

Premiul pentru FILM i-a fost înmânat regizorului Cristi Puiu, pentru filmul Sieranevada.

Premiul pentru ARTE PLASTICE i-a fost decernat lui Alexandru Antik, pentru expoziția „Viziuni în întuneric”, de la Muzeul de Artă Cluj-Napoca, alături de publicarea cărţii de artist „Alexandru Antik, Inventar” (Edi tura Vellant, Bucureşti).

Premiul pentru ȘTIINȚE a ajuns la Aurora Simionescu, doctor în astrofizică, profesor asociat la Agenția Spațială Japoneză, JAXA, pentru că este prima persoană non-japoneză numită într-o poziție în cadrul acestei instituții.

Premiul pentru MUZICĂ a fost revendicat de trupa Byron.

Premiul pentru EDUCAȚIE a fot obținut de Bursa de Valori Bucureşti pentru lansarea online a unei platforme extinse de educaţie financiară: www.fluentinfinante.ro.

Premiul pentru PROIECTE CULTURALE ȘI FESTIVALURI a ajuns la organizatorii Gărâna Jazz Festival, probabil cel mai apreciat și așteptat eveniment cu muzică jazz din țară și unul dintre cele mai importante festivaluri de jazz open-air din Europa Centrală şi de Est. În 2016 a sărbătorit 20 de ediții.

● Au fost acordate și trei premii speciale:

Premiul de Excelenţă i-a fost decernat actorului Ion Caramitru.

Premiul Lux Mundi i-a revenit producătoarei Ada Solomon.

Premiul „In memoriam Iosif Sava’’ i-a fost acordat acordat pianistei Alexandra Dariescu.