Iohannis vrea să decapiteze SIE cu mâna PNL-UNPR

Iohannis vrea să decapiteze SIE cu mâna PNL-UNPR

Șeful statului s-ar afla în spatele intenţiei PNL de a negocia cu UNPR pentru o alianţă sau fuziune, obiectivul fiind demiterea lui Ungureanu de la şefi a SIE.

În ciuda tuturor criticilor din spaţiul public privind anunţata fuziune sau alianţă dintre PNL şi UNPR, miza negocierilor dintre cele două partide o reprezintă schimbarea lui Mihai Răzvan Ungureanu de la șefia SIE, aceasta fiind dorința președintelui Klaus Iohannis.

Astfel, împreună cu parlamentarii PNL, UNPR va pune umărul la schimbarea lui Ungureanu din funcţia de director al SIE. Preşedintele Klaus Iohannis şi şeful SIE, Mihai Răzvan Ungureanu, au o relaţie tensionată în ultima vreme, cel din urmă fiind absent de la mai multe evenimente importante, a relatat presa în ultima perioadă, iar Iohannis i-a cerut lui Ungureanu chiar să demisioneze din funcţie. Şeful SIE a refuzat acest lucru. O altă miză a negocierilor dintre PNL şi UNPR este cea a formării unor majorităţi pentru preşedinţii de Consilii Judeţene, în condiţiile în care se prefigurează că liberalii nu vor obţine mai mult de 6, 7 preşedinţi la ora actuală.

Ne puteți urmări și pe Google News

Decizia conducerii PNL de a fuziona cu UNPR, i-a nemulţumit profund pe liberali, care susţin că nu au fost consultaţi. „Cu siguranță , o alternativă serioasă la PSD nu este înfrățirea cu aliatul lui, UNPR- ul! Aici nu este vorba de cine conduce în acest moment un partid, ci de ceea ce reprezintă esența acelei formațiuni politice, în speță ce reprezintă UNPR: un sistem corupt, rezultat al traseismului politic și exponent al vechiului mod de a face politică!”, a declarat deputatul PNL Diana Tuşa pentru EVZ. La rândul său, Ludovic Orban a afirmat: „Cred că e o glumă proastă. Mi se pare o idee mai mult decât proastă. Nu avem nimic în comun. UNPR a fost paiul de care s-a agățat Ponta”.

PSD se pregăteşte de război

La rândul său, PSD ia în calcul racolarea „la bucată” a parlamentarilor UNPR dacă progresiştii bat palma cu liberalii, a aflat EVZ. Iritat de negocieri, liderul PSD, Liviu Dragnea, este hotărât să nu cedeze presiunilor UNPR de a obţine aproximativ 20 de locuri pe lista PSD la parlamentare. Liderii centrali PSD au decis, ieri, să lase UNPR să zboare către PNL dacă asta îşi doresc. „E bine dacă se duc cu PNL, va fi ultima mutare pentru PNL să se afişeze cu Gabriel Oprea aliat. Îi lăsăm în pace să facă ce vor. Fiecare zi care trece e mai proastă pentru ei, or să ajungă să ne roage în toamnă să le dăm 8-10 locuri. Au ratat momentul în care au avut forţă de negociere: alegerile în două tururi”, a declarat un lider central PSD pentru EVZ. În plus, Liviu Dragnea vrea să-i lase să fiarbă pe UNPR-işti şi a decis să nu discute acum cu ei. „Le-am propus o discuţie aplicată, cu pixul pe foaie, de la 1 august încolo. E treaba lor dacă se grăbesc”, spun surse PSD pentru EVZ. PSD va pierde majorităţile din Consiliile Judeţene Timiş, Caraş-Severin şi Maramureş, dacă UNPR se va alia