Președintele și-a cerut scuze celor care s-au simțit lezați și a precizat că nu s-a referit la pacienți sau la medici, ci la politicienii care care încearcă să manipuleze populația în scopul obțineri de voturi. El a spus că i se pare inadmisibil ca o persoană care cunoaște datele problemei să ducă acțiunile autorităților și îngrijorările oamenilor în ridicol.

„Nu pot să accept ca unii să umble prin spațiul public și să spună că se ascund datele și că cineva ar trebui să răspundă și că ar trebui să ne relaxăm. Acești oameni care încearcă să manipuleze trebuie arătați cu degetul ca să-și revină. Să nu dăm crezare informațiilor false, manipulărilor, să ne informăm și să luăm de bune informațiile oficiale care se dau. Nu există alte informații care se dau zilnic la ora 13.00 prin comunicatele de presă. Vreau să atrag atenția asupra manipulării opiniei publice cu scopul de a fura câteva voturi pentru că vin alegerile”, a precizat Klaus Iohannis.

Președintele Klaus Iohannis a avut o declarație de presă, în Piața Universității, în care a comentat declarațiile reprezentanților PSD care au anunțat că nu vor vota în Parlament prelungirea stării de alertă. În acest context, Iohannis a spus că în fața pandemiei ori ești precaut, ori ești prost.

„Gândiţi-vă  că apare undeva un focar de infecție, se reaprinde într-o localitate infecția. Fără un instrument, Guvernul nu poate să facă nimic, nu poate nici să declare carantină, nu poate să ia măsuri care atunci impun o intervenție. Am văzut cu toții că sunt unii politicieni care probabil mai mult fug după voturi decât după sănătatea românilor, care spun că putem să ne relaxăm cu totul și că nu este nevoie de aceste măsuri și că să vină specialiștii cu dovezi.

Păi nu vă supărați, ce fel de dovezi așteaptă ei, altele decât cele care sunt comunicate zilnic: 237 de noi infectați de ieri până astăzi, peste 150 de persoane la terapie intensivă acuma, la momentul în care vorbim. Avem, iarăși, din păcate, noi și noi decese. Deci epidemia este între noi, virusul este în comunitate. Orice rațiune normală ne spune să fim precauți. În fața unei boli ești precaut sau ești prost, una din două”, a sunat controversata declarație a președintelui.