"Dacă se mai poate reface USL, răspunsul este unul extrem de simplu: nu se mai poate. Nu se poate în nicio variantă, pentru că USL s-a rupt din cauza unei incompatibilităţi între PNL şi PSD la care, din păcate, s-a ajuns după foarte scurt timp. Foştii noştri parteneri speculează în continuare că multă lume a votat USL şi şi-ar fi dorit să meargă un pic mai departe folosind în campanie într-un mod aproape perfid acest slogan «USL trăieşte, USL merge mai departe». USL nu mai există, nu merge mai departe şi nu se va reface", a declarat KlKlaus Iohannisprim-vicepreşedintele PNL, citat de corespondentul MEDIAFAX.

Întrebat cum comentează declaraţiile premierului Victor Ponta potrivit cărora după 25 mai va face invitaţia PNL să revină la guvernare şi să refacă USL, Klaus Iohannis a spus că nu se poate face o invitaţie de revenire la guvernare, deoarece USL este ceva de domeniul trecutului.

"Nu se poate face o invitaţie de revenire la guvernare. USL este ceva de domeniul trecutului. Toate aceste poveşti care se vehiculează în campanie pentru a induce pe unii alegători în eroare nu au niciun fel de suport", a adăugat prim-vicepreşedintele PNL.

El a spus că oamenii au votat USL fiindcă şi-au dorit o schimbare, pentru că nu au mai dorit să continue "regimul Băsescu", iar rezultatul a fost extrem de favorabil USL şi, ca atare, şi aşteptările au fost foarte mari.

"Noi, de la PNL, am înţeles aceste lucruri, am înţeles că oamenii aşteaptă mai mult decât schimbarea unui şef cu alt şef, oamenii aşteaptă schimbarea abordării, să vină cineva care duce România pe drumul creşterii economice, al consolidării statului de drept, al consolidării libertăţilor individuale, or pentru asta ar fi fost nevoie de un guvern în care toată lumea trage în aceeaşi direcţie. Din păcate, după relativ scurt timp după ce USL a preluat guvernarea ţării, s-a văzut că lucrurile în echipă mai şchioapătă şi şchiopătatul a devenit din ce în ce mai evident şi am ajuns în situaţia în care partenerii noştri de atunci, PSD, nu numai că au încercat să impună tot ce vor ei şi nimic din ce vrem noi, au ajuns în situaţia în care credeau că pot hotărî pe cine punem noi miniştri pe poziţiile noastre", a afirmat el.

Potrivit lui Iohannis, acest lucru a arătat că, deşi USL a primit un vot extrem de favorabil, nu s-a mai putut merge în această echipă.

"Noi nu am mai putut merge mai departe într-o echipă care a început să facă altceva decât li se promisese oamenilor. De aceea, am hotărât să desfiinţăm USL şi să meargă fiecare pe calea lui, noi, PNL, pe calea noastră liberală, care credem că va duce la o întărire şi o unificare a dreptei, iar PSD să meargă pe drumul PSD-ului", a explicat Iohannis.

Prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis, a participat, miercuri, la Alba Iulia, la o întâlnire cu liberalii din judeţ, în cadrul căreia au fost prezentaţi candidaţii la europarlamentare din Regiunea Centru: Eduard Hellvig şi Florin Roman.