Evenimentul Zilei > Politica > Iohannis acuză PSD de crimă. Ciolacu: „Nu ne şantajaţi cu pandemia ca să omorâţi democraţia”
Iohannis acuză PSD de crimă. Ciolacu: „Nu ne şantajaţi cu pandemia ca să omorâţi democraţia”

Iohannis acuză PSD de crimă. Ciolacu: „Nu ne şantajaţi cu pandemia ca să omorâţi democraţia”

Preşedintele Iohannis s-a arătat „siderat” de PSD , care „tergiversează” legea carantinării şi Izolării şi a făcut apel la parlamentari să finalizeze discuţiile pe acest proiect de lege.

„Sunt siderat de felul în care PSD a reacţionat şi reacţionează în Parlament acum când este în discuţie o lege foarte importantă, legea care reglementează izolarea persoanelor bolnave şi carantinarea persoanelor. (…) PSD tergiversează această discuţie”, a spus şeful statului, într-o declaraţie susţinută la Palatul Cotroceni.

Este nevoie urgentă” de această lege

„Altfel, veţi fi moralmente răspunzători de moartea a zeci sau poate a sute de români”, a afirmat Iohannis. „Putem să constatăm că PSD-ul tergiversează această discuţie şi trebuie să recunosc că şi pe mine mă surprinde acest cinism exagerat de care dă dovadă PSD-ul tergiversând adoptarea acestei legi şi, în acest fel, ce se întâmplă de fapt este că PSD-ul privează Guvernul de un instrument foarte important, absolut necesar în combaterea acestei epidemii, privează Guvernul de acest instrument care reglementează izolarea şi carantina”, a susţinut el.

„Această tergiversare este intolerabilă”

„Vă spun drept, este extrem de trist, este şocant, fiindcă această tergiversare prin care PSD-ul probabil vrea să pară important sau interesant poate să coste viaţa a zeci, Doamne, fereşte, poate chiar a sute de români. Reiau apelul meu către Parlament- finalizaţi discuţiile, aprobaţi o formă bună pentru această lege. Altfel, veţi fi moralmente răspunzători de moartea poate a zeci sau chiar a sute de români. Acest comportament, această tergiversare este intolerabilă”, a adăugat şeful statului.

„PSD a venit cu argumente care pur şi simplu sunt false”

„Zicea că trebuie să vină Guvernul mai repede cu această lege, or Guvernul nu avea cum să vină cu această lege până când nu s-au publicat argumentele CCR. PSD reclamă că această lege nu este bine făcută. Păi raţiunea unei dezbateri parlamentare este tocmai de a găsi cea mai bună formă de lege”, a explicat preşedintele Iohannis.

„De 100 de ani încoace nu a mai existat o boală cu un impact atât de profund, un impact care se resimte în viaţa fiecăruia, a naţiunilor, care se resimte foarte puternic în economiile naţionale. Din păcate şi în România efectele acestei pandemii devin din ce în ce mai vizibile. Astăzi, din nefericire avem iarăşi 637 de cazuri noi, iar 30 de români au murit din cauza acestei boli”, a menţionat el.

„Este greu de imaginat cum pot fi unii care umblă pe la televizor şi pe stradă şi spun că nu este niciun pericol”

„Această boală, din păcate, există, este o boală grea şi cu un impact devastator asupra lumii, dar şi asupra României, din păcate”, a transmis şeful statului, care a adăugat că este foarte greu de luptat cu COVID-16 şi nu este momentul unor dispute politice.

„De aceea, vă spun drept că sunt siderat de felul în care PSD a reacţionat şi reacţionează în Parlament acum când este în discuţie o lege foarte importantă, legea care reglementează izolarea persoanelor bolnave şi carantinarea persoanelor. Este o lege care a fost introdusă În Parlament în regim de urgenţă şi toată lumea pe bună dreptate s-a aşteptat să fie discutată în regim de urgenţă fiindcă este nevoie de ea, este urgentă nevoie de această lege”, a spus Klaus Iohannis, potrivit Agerpres.

Ciolacu: „Nu ne şantajaţi cu pandemia ca să omorâţi democraţia”

În replică, liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, afirmă că preşedintele Klaus Iohannis susţine încălcarea drepturilor şi libertăţilor românilor şi „șantajează Parlamentul” dorind să ascundă astfel că Executivul „a pierdut total controlul asupra pandemiei din cauza propriilor prostii”.

„Nu ne şantajaţi cu pandemia ca să omorâţi democraţia! Preşedintele Iohannis susţine încălcarea drepturilor drepturilor şi libertăţilor românilor dorită de Guvernul PNL şi şantajează Parlamentul. Vrea să ascundă astfel că Executivul a pierdut total controlul asupra pandemiei din cauza propriilor prostii. E doar vina Guvernului Orban că a încălcat drepturi şi libertăţi prin ordin de ministru. Aşa a ajuns să provoace o criză în care pacienţii infectaţi să plece din spitale. Este revoltător şi cinic să arunci în spatele Parlamentului tâmpeniile Cabinetului Orban!”, a scris Ciolacu, marţi, pe Facebook. Potrivit acestuia, cei care contestă existenţa noului coronavirus o fac folosindu-se chiar de cuvintele lui Klaus Iohannis.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: