Evenimentul Zilei > Politica > Iohannis și Ponta s-au înțeles peste capul PNL
Iohannis și Ponta s-au înțeles peste capul PNL

Iohannis și Ponta s-au înțeles peste capul PNL

Premierul Victor Ponta a susținut că a discutat cu președintele Iohannis și cu guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, iar aceștia au fost de acord ca TVA-ul să fi e redus la 20%

Imediat ce s-a întors din concediu, președin tele Iohannis l-a con vo cat pe premier la Co tro ceni, unde, s-a discutat despre Codul Fiscal. Po trivit unor surse, șeful statului s-a întâlnit și cu vicepremierul Gabriel Oprea, dar niciuna dintre părți nu a oferit detalii. Acum două zile, Oprea a afirmat că va vota Codul Fiscal alături de coaliția guvernamentală. Primul- ministru a susținut că s-a ajuns la un acord cu șeful statului.„Am discutat acest lucru și cu președintele Iohannis și cu guvernatorul BNR, domnul Isărescu, și sper ca liderii politici, Parlamentul să țină cont de opinia noastră tehnocrată, să avem Cod fiscal, să avem stabilitate economică, să se creeze în continuare locuri de muncă, să crească salariile, să scadă prețurile prin scăderea TVA”, a afirmat Ponta. Este nevoie ca săptămâna viitoare noul Cod Fiscal să fie votat în Parlament și promulgat de președinte, având în cuprinsul său prevederea privind cota generală de TVA de 20%, nu de 19%, a mai spus Ponta.

Gorghiu crede că a învins

Într-o postare pe Facebook, co-președintele PNL Alina Gorghiu a spus că poziția PSD în privința Codului Fiscal este efectul presiunii liberalilor. „Inițiativa PNL privind dialogul și multiplele discuții constructive din ultima perioadă la nivelul clasei politice pe temele majore dă primele rezultate. PSD a dat deja un prim semnal ca va accepta o variantă nouă a Codului fiscal, diferită de cea inițială dovadă că răbdarea și dialogul sunt calea stabilității macroeconomice și că orgoliul și lipsa de rațiune au fost lăsate deoparte”, a scris Gorghiu.

Tăriceanu și Kelemen vor 19%

În timp ce Ponta vorbește de un TVA de 20%, liderii partidelor mici – Kelemen Hunor (UDMR), Călin Popescu- Tăriceanu (ALDE) și Mircea Geoană (PSRo) se bat în continuare pentru o cotă de 19%. „Una dintre prevederile principale ale Codului Fiscal este scăderea TVA la 19%, extrem de necesară și binevenită”, a declarat Tăriceanu.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: