Evenimentul Zilei > Politica > Iohannis și mai mulți lideri liberali se dezic de Munteanu
Iohannis și mai mulți lideri liberali se dezic de Munteanu

Iohannis și mai mulți lideri liberali se dezic de Munteanu

Candidatura lui Marian Munteanu este din ce în ce mai contestată. Șeful statului a afirmat că nu are nicio legătură cu această decizie a PNL, iar primarul Timișoarei vine și el cu critici dure.

Peripeţiile PNL privind desemnarea lui Marian Munteanu în postura de candidat al partidului la alegerile locale continuă: după ce a fost contestat în interiorul partidului, și șeful statului se spală pe mâini de candidatura sa. Mai exact, Administrația Prezidențială a precizat, ieri, că președintele Klaus Iohannis nu a propus și nu le-a impus liberalilor să intre în cursa pentru Primăria Capitalei cu Marian Munteanu. „Decizia susținerii lui Marian Munteanu aparține strict conducerii PNL, în urma evaluărilor interne”, a MAI precizat Administrația Prezidențială.

„Evenimentul zilei” a scris, marți, că varianta candidaturii lui Munteanu a fost discutată cu preşedintele Iohannis, susţinătorul acestei soluţii fiind şi unul dintre consilierii de stat, Constantin Dudu Ionescu, fost important lider ţărănist. Cel care a intermediat toate negocierile dintre PNL şi Palatul Cotroceni a fost Teodor Atanasiu, au precizat surse liberale. Joi, prim-vicepreşedintele PNL Teodor Atanasiu a fost desemnat coordonator al campaniei PNL Bucureşti.

În replică, purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a declarat, pentru EVZ: „ Parteneriatul dintre PNL şi Klaus Iohannis nu implică participarea sau consultarea preşedintelui în legătură cu chestiuni şi decizii politice interne ale partidului”.

Şi primarul Timişoarei îl contestă pe Munteanu

După Theodor Paleologu, Mircea Ionescu Quintus şi Adriana Săftoiu, o altă voce a PNL a reclamat modul în care conducerea partidului a procedat în chestiunea numirii lui Marian Munteanu în postura de candidat al PNL la Primăria Capitalei. „Pentru că nu suntem un partid de yesmani, vreau să spun foarte clar că modul în care s-au întâmplat lucrurile în această ultimă perioadă la nivelul conducerii naționale nu e în regulă”, a spus Nicolae Robu, primarul Timișoarei.

Tot ieri, PNL a mai primit o lovitură: Curtea de Apel Bucureşti a respins cererea partidului de anulare a hotărârii de guvern privind organizarea alegerilor locale într-un singur tur de scrutin.