Evenimentul Zilei > Politica > LOVITURĂ pe SCENA POLITICĂ. Iohannis și Cioloș își unesc forțele într-un NOU PARTID
LOVITURĂ pe SCENA POLITICĂ. Iohannis și Cioloș își unesc forțele într-un NOU PARTID

LOVITURĂ pe SCENA POLITICĂ. Iohannis și Cioloș își unesc forțele într-un NOU PARTID

Președintele Klaus Iohannis și fostul premier Dacian Cioloș se raliază politic pentru o revenire în forță a dreptei românești. Cei doi vor forma „Liga Vestului”, o formațiune care va reuni toate partidele anti-PSD.

Alianța de dreapta ar urma să mizeze pe doi conducători: Klaus Iohannis la președinție și Dacian Cioloș la cârma Guvernului, informează National.ro.

Dreapta ar urma să preia controlul vestului țării. Orașe mari precum Oradea, Timișoara, Clujul, Aradul și îi vor susține cu siguranță pe Iohannis și Cioloș.

Întemeietorii formațiunii vor fi actuali lideri județeni ai PNL, Ilie Bolojan, Nicolae Robu, Emil Boc, Gheorghe Falcă și chiar șeful statului, prin reprezentant de la Forumul Democrat German, cel mai probabil alesul fiind Paul Jurgen Porr.

"După marșul triumfal al „rosiilor” la alegerile din 11 decembrie, unii strategi cu puternice rădăcini la Bruxelles păr deciși să copie modelul Ligii Nordului și în țara noastră. Așa că, după cum reiese din informațiile de ultima oră intrate în posesia naostra, cu binecuvântarea mai-marilor Comisiei Europene, unii consilieri „transpartinici” lucrează deja intens la un  proiect de unificare a dreptei, în care atât PNL-ul, dar și USR-ul și alte formațiuni politice sau civice care și-au declarat „dusmania” pe viață și pe moarte cu PSD-ul să fie „recuperate” într-o viitoare alianță denumită, cel mai probabil, „Liga Vestului”. Și care ar urmă să susțină, pentru viitorul apropiat, un cuplu format din Klaus Iohannis la Președinție și globalistul Dacian Ciolos reîntors la Palatul Victoria. Vestea șoc este însă că, în felul acesta, PNL-ul va renunță la luptă în alte zone geografice, capitulând și rămânând să facă figurație în sudul țării, în frunte cu Capitală. 02 03 Șoc în politică:  Apare Ligă Vestului!", titrează national.ro.

Jurnaliștii portalului on-line mai spun că și USR se va ralia proiectului lui Iohannis și Cioloș după ce se va debarasa de actualul lider Nicușor Dan.

"Surse de la vârful mai multor filiale liberale susțin că, pur și simplu, se conving pe zi ce trece că organizațiile pe care le conduc nu mai intră în vederile conducerii centrale pentru revitalizarea activității. Și că, pur și simplu au fost abandonate, noul trend la vârful partidului fiind că toate eforturile logistice, umane și mai ales financiare ale partidului să fie concentrate doar în zonă de vest. Pentru că PNL-ul stă deja pe un adevărat butoi de pulbere, iritarea crescând după ce s-a aflat că partidul va trebui să forțeze doar „ingalbenirea Vestului”, pentru a putea „rupe” aici totul la alegeri, mai ales că se așteaptă și la un sprijin intens atât din partea unui USR debarasat de Nicușor Dan, dar și a „societatii civile”. Iar odată ajuns nivelul sperat, partidul va fi pus la picioarele cuplului Klaus  Iohannis – Dacian Ciolos, care va încerca astfel să oprească „hegemonia” pesedista. Iar unii lideri liberali au deja suspiciuni că „planul nebunesc” ar fi fost conceput de la Bruxelles, de unde a fost transmis în țara prin Dacian Ciolos, cel care urmează că, alături de președintele Klaus Iohannis, să aibă un rol decisiv în gestionarea proiectului Ligii Vestului. Alianța care ar trebui să domine politic Transilvania, unde se așteaptă să ajungă la un prag electoral de peste 70%!", scrie national.ro.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: