UPDATE – Înainte de ședință, președintele a acuzat PSD că nu știe să facă altceva decât jocuri politice meschine.

„Prioritatea PSD-ului în aceste vremuri grele pentru România, este, culmea, dărâmarea Guvernului. Depunerea unei moțiuni de cenzură în această perioadă este o dovadă de maximă iresponsabilitate. PSD este preocupat astfel doar de ceea ce știe să facă mai bine, de jocuri politice și combinații meschine. O criză politică profundă suprapusă peste o criză sanitară, asta își dorește PSD pentru România. Este aproape de neimaginat cum ar fi arătat țara noastră în această perioadă, cu un guvern PSD în funcție”.


Ședința va începe la ora 13.00, la Palatul Cotroceni.

La o reuniune similar, care a avut loc pe data de 8 mai, Iohannis a spus că se impune o revigorare a economiei, în condițiile în care „economia României nu a fost oprită”.

„Ne dorim o finanțare bună pentru deficit pentru a nu fi nevoie de măsuri suplimentare de austeritate”, a mai adăugat președintele.

Principalele declarații ale lui Klaus Iohannis:

„Am discutat despre situația economică, situația bugetului, situația generală. Ne-am concentrat pe două teme, prima fiind deficitiul bugetar. Este clar că vom avea un deficit mai mare decât cel planificat la începutul anului

Acest deficit trebuie finanțat. Am avut o discuție despre ce măsuri se impun pentru revigorarea economică

În România, nu putem vorbi despre repornirea economiei. Economia României nu a fost oprită

Ne dorim o finanțare bună pentru deficit pentru a nu fi nevoie de măsuri suplimentare de austeritate. E nevoie de măsuri coerente care ne permit să încurajăm economia, care este într-o situație special”, a spus Iohannis, potrivit europafm.ro