"Ca susţinător ferm al acestui proiect, nu sunt mulţumit nici de termenele foarte lungi, nici de amânările repetate ale studiilor necesare acestei autostrăzi. Sunt convins că lucrurile se pot face şi altfel, adică bine şi la timp", a spus șeful statului.

El a declarat, cu prilejul dezbaterii "Noul Iaşi. Capitala Moldovei ca pol major de creştere tehnologică a României", că "Moldova are nevoie de nevoie de dezvoltarea unei infrastructuri moderne care să ofere accesibilitate şi conectivitate pentru Regiunea Nord-Est". 

"Industria IT nu poate performa în afara infrastructurii. Moldova are nevoie de nevoie de dezvoltarea unei infrastructuri moderne care să ofere accesibilitate şi conectivitate pentru Regiunea Nord- Est. O autostradă care să lege Moldova de Transilvania şi, deci, de Europa, este cel mai bun argument practic pentru creşterea investiţiilor, a exporturilor şi pentru modernizarea industrială a Estului României. Ca susţinător ferm al acestui proiect, nu sunt mulţumit nici de termenele foarte lungi, nici de amânările repetate ale studiilor necesare acestei autostrăzi. Sunt convins că lucrurile se pot face şi altfel, adică bine şi la timp", a adăugat preşedintele Iohannis.