Evenimentul Zilei > Politica > Iohannis jubilează. „PNL este pe cale să devină cel mai important partid politic din România”
Iohannis jubilează. „PNL este pe cale să devină cel mai important partid politic din România”

Iohannis jubilează. „PNL este pe cale să devină cel mai important partid politic din România”

În urma rezultatelor parțiale ale alegerilor europarlamentare, președintele Klaus Iohannis a făcut o declarație de presă în care a felicitat PNL și Alianța 2020 pentru scorurile obținute. Șeful statului a punctat că acest rezultat demonstrează că PNL și Alianța 2020 pot pune bazele unei guvernări solide.

De asemenea, Klaus Iohannis a lansat și un atac la PSD, susținând că aceștia aveau motive să se teamă de votul oamenilor și că de acum încolo începe schimbarea în bine „ Avem multe de reparat după dezastrul produs de PSD în doi ani și jumătate, dezastrul din economie. Avem mult de lucru, să ne apucăm”.

Peste 6 milioane de români au spus la da referendum și au dat o lecție dură populismului, demagogiei și discursului anti-european. Ieri a câștigat România europeană. România în care justiția este și trebuie să rămână independentă. Mobilizarea a fost impresionantă. Votul de astăzi ne arată că democrația s-a maturizat, că cetățenii înțeleg ce armă este votul. Este inacceptabilă bătaia de joc a autorităților la adresa românilor din diaspora. Guvernanții nu au înțeles că rolul lor este să fie în slujba cetățenilor, nu împotriva lor. Cer autorităților să ia măsuri pentru ca românii din diaspora să își poată exercita dreptul.

Este de remarcat că PNL a obținut un scor istoric. Europarlamentarele eu fost câștigate de PNL.. PNL este pe cale să devină cel mai important partid politic din România. Salut și votul pentu alte partide. Este remarcabil și votul obținut de USR-PLUS. Este dovada că se poate construi o alternativă la actuala majoritate falimentară. USR-PLUS și PNL pot pune baza unei guvernări. PSD a avut dreptate să se temă de votul românilor. În acest context m-a bucurat că electoratul PSD a înțeles agenda anti-justiție a partidului. Nimeni nu este mai presus de toată lumea. Nimeni nu poate folosi guvernarea în România în interes propriu. De astăzi începe schimbarea în bine. Avem multe de reparat după dezastrul produs de PSD în doi ani și jumătate, dezastrul din economie. Avem mult de lucru, să ne apucăm”