„I-am transmis preşedintelui poziţia USR conform căreia este nevoie de o consultare şi de acest referendum. Există o susţinere deplină şi neechivocă a USR pentru acest referendum, am discutat, evident, şi despre iniţiativa „Fără penali”, iniţiativă pe care preşedintele o apreciază, a şi contribuit iniţial la demararea ei şi chiar ne-a felicitat spunând că a fost o iniţiativă şi un efort grozav care a generat acest rezultat, referindu-ne la decizia Curţii Constituţionale care pune această iniţiativă pe traiectoria unei modificări reale a Constituţiei. 

În egală măsură, i-am transmis preşedintelui că USR consideră că un mecanism de tip MCV la nivel european face parte din oferta noastră electorală pentru europarlamentare şi este un foarte bun instrument pentru a duce mai departe aceste principii ale statului de drept şi ale luptei anticorupţie la nivel european. (…) România şi Bulgaria sunt singurele state unde acest instrument funcţionează şi este în continuare necesar acest instrument”, a declarat Dan Barna, la Palatul Cotroceni.

El a mai declarat că președintele Iohannis a discutat și despre întrebările de la referendumul din 26 mai. „Ne-a spus că sunt foarte apropiate de temele care au fost transmise Parlamentului ca teme de referinţă pentru aceste întrebări”, a afirmat Barna

Președintele Iohannis a chemat la consultări, joi, partidele din opoziție în contextul referendumului pentru justiție de pe 26 mai.

Vineri sunt invitate la Cotroceni partidele puterii, ALDE anunțând că nu se va prezenta, în timp ce președintele PSD, Liviu Dragnea, a anunțat miercuri că din partea partidului pe care îl conduce se vor prezenta trei persoane, fără a spune cine sunt acestea. 

 

Te-ar putea interesa și: