Referendum pe 26 mai. Am semnat astăzi decretul și am convocat acest referendum împreună cu alegerile europarlamentare. Vă aștept la vot, la referendum și la europarlamentare. La referendum avem două întrebări:

Prima întrebare: Sunteți de acord să se interzică amnistia și grațierea pentru corupți? Da. Eu sunt de acord și sper și în acordul vostru, fiindcă ne dorim o societate curată, o societate performantă în secolul 21, o societate europeană pentru România. 

A doua întrebare: Sunteți de acord să se interzică ordonanțele de urgență în domeniul justiției? Da. Ne dorim o guvernare pentru români, o guvernare performantă, o guvernare europeană. Avem alegeri pentru Europa, avem un referendum pentru Europa.

Dar avem mult mai mult. Acest referendum este mai important astăzi decât oricând. După doi ani și jumătate de abuzuri și excese, românii au șansa de a da un răspuns clar actualei guvernări. Au șansa de a vota și de a transmite ce cred despre PSD și despre ofensiva pesedistă împotriva justiției. 

Pesediștii au votat codurile. Au votat Codurile Penale fără să țină cont de nimeni. Își dau legi ca să poată fura mai departe în liniște. Ei nu se mai tem de nimeni. Eu cred că trebuie să se teamă de votul românilor din 26 mai. Unii vorbesc despre cum acest referendum este doar consultativ, despre cum, cică, nu ar avea rezultate pentru că Parlamentul poate să nu țină cont de el. Nu sunt de acord. Un referendum trimite un semnal și acest referendum va trimite un semnal foarte important”.