Parlamentarii nu au adoptat niciun fel de amendament la scrisoarea transmisă de președintele României parlamentarilor, aceea în care solicită extinderea ariilor de consultare pentru referendum. Klaus Iohannis a primit undă verde de la deputații și senatorii juriști.

Atât senatorii cât și deputații urmează să se reunească miercuri de la ora 10.00, pentru a purta discuții cu privire la scrisoarea președintelui Klaus Iohannis în care se solicita organizarea unui referendum național pe 26 mai, în aceeași zi cu alegerile europarlamentare.

Iohannis a trimis Parlamentului, pe 4 aprilie, scrisoarea cu cele două probleme de interes național care vor fi supuse referendumului:

Interzicerea amnistiei și grațierii pentru infracțiuni de corupție.

Interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanțelor de urgență în domeniul infracțiunilor, pedepselor și al organizării judiciare, corelată cu dreptul altor autorități constituționale de a sesiza direct Curtea Constituțională cu privire la ordonanțe.

Amintim că săptămâna trecută, joi și vineri președintele Iohannis a avut consultări cu partidele politice pe această temă. Joi, la consultări s-au prezentat partidele din Opoziție, iar vineri a fost rândul coaliției de guvernare. În vreme ce PSD a trimis la Cotroceni o delegație formată din Eugen Nicolicea, vicepreședinte al Camerei Deputaților și alți doi foști teținuți politic, ALDE a decis să nu se prezinte la consultări.

„Am continuat seria de consultări cu partidele politice. Au venit cei de la PSD. Am avut o discuție pe tema Justiției. Nu este o surpriză pentru nimeni dacă spun că opiniile lor sunt diferite de a ale mele. Din cauza lor Justiția a ajuns așa. PSD e vinovat că pe justiție se discută în termeni de preocupare”, a declarat Iohannis.

 

Te-ar putea interesa și: