„Sunt foarte bucuros că am ocazia să ne reîntâlnim în această țară și că împreună cu mine se află o mare parte din conducerea PNL, în frunte cu Ludovic.

PNL este acum, prin votul românilor din 26 mai, celmai important partid din România. E o recunoaștere, dar și o imensă responsabilitate, trebuie să fiți pregătiți pentru a vă ridica la înălțimea așteptărilor.

Ați câștigat alegerile europarlamentare, ați ajuns la acest rezultat pentru că v-ați mobilizat și pentru că ați dat oamenilor semnalul că pot avea încredere în voi. Aveți primari eficienți, aveți oameni pregătiți să-și asume guvernarea, care vor guverna România mult mai bine pentru cetățeni, mult mai mult timp.

Ați câștigat încredeea românilor, cultivați-o.

În ultimii doi ani am avut o guvernare care a săpat la temelia statului de drept, PSD a avut cea mai dezastruoasă guvernare din 1989 încoace.

Avem un stat cu școli în care copiii sunt în pericol, inițiativa privată este descurajată, nu avem nici măcar transportul public care să facă legătura dintre orașe și comunele dimprejur. Pesediștii nu au mai avut timp să facă ceva în beneficiul oamenilor.

Au pus în vârful instituției oameni fără competență, dar cu recomandare de la partid. S-a încercat folosirea instituțiilor în folosul liderilor de partid. A fost cea mai mare amenințare la adresa stabilității.

În acești ani grei am făcut totul pentru a bloca legile nepotrivite ale PSD, culminând cu referendumul de pe 26 mai. Votul a demonstrat că românii îi sancționează pepesediști. Românii au acordat încredere celor ce i-au apărat de guvernarea toxică – voi și cu mine.

PSD, cu orice chip va reapărea, va face rău României. Nu vă amăgiți, asta se va schimba când la guvernare vor veni oameni care lucrează pentru români, nu pentru găștile de la vârful partidului. Vedeți că în fiecare săptămână se iau decizii pe care trebuie să le blochez, pentru că dăunează României. PSD nu a învățat nimic.

PSD a pierdut majoritatea în Parlament, dar le e frică să meargă să ceară votul. Am fost nevoit să refuz de trei ori remanierea cerută cu obrăznicie. Există oameni pregătiți, care pot să conducă onest. Pe mulți dintre ei îi văd în sală.

Avem obligația să învingem decisiv acest adversar. Îndepărtarea definitivă a PSD se produce în timp, doar prin vot, printr-o prezență constantă la urne. Câștigul a fost tocmai mobilizarea la vot.

Nu e o luptă pentru un nou mandat, ci pentru șansa de a clădi, ceea ce nu s-a putut întâmpla în acești ani de război, în care am fost nevoiți să oprim PSD. Viitorul înseamnă reconfigurarea statului român, guvernarea responsabilă, refacerea economiei și creșterea pe baze corecte, cu instituții eficiente puse în slujba cetățeanului.

România normală este proiectul întregii Românii, algenerației noastre politice, al întregii noastre națiuni. Eu știu ce trebuie făcut, iar ărimul pas e îndepărtarea acestei guvernări nocive. Repararea răului făcut de PSD în justiție, administrație, economie, trebuie făcută cât mai rapid.

Este imperativ să redăm oamenilor dezamăgiți speranța! Aceștia sunteți voi. La treabă, dragii mei!”