Iohannis: Părinţii vor putea primi un ajutor dacă copiii nu pot merge la şcoală

Guvernul va elabora o soluţie legislativă cu privire la părinţii care vor fi nevoiţi să stea acasă cu copiii în cazul care cursurile şcolare se vor desfăşura online. Anunțul a fost făcut miercuri de preşedintele Klaus Iohannis.

 

"Este în discuţie un scenariu similar cu cel pe care l-am avut în starea de urgenţă când părinţîi vor primi un ajutor pentru a putea sta împreună cu copiii acasă. Totuşi, nefiind vorba de închiderea totală a şcolilor, nu se poate lua o măsură care îi priveşte pe toţi.

Iar într-un grup interministerial, i-am rugat, astăzi, pe mai mulţi guvernanţi să lucreze rapid la un scenariu care poate fi pus în practică pentru a proteja şi copiii dar pentru a veni şi în sprijinul părinţilor, Sunt convins că în cel mai scurt timp vom avea o soluţie legislativă corectă", a spus şeful statului, la Palatul Cotroceni, într-o conferinţă de presă.

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, miercuri, că dascălii ar putea fi remuneraţi pentru orele suplimentare. El a spus  că vor fi organizate stagii de pregătire online pentru aceştia .Şeful statului a arătat că se pregătesc formate pentru platforme online şi stagii de pregătire online pentru cadrele didactice în ultima parte a verii.

"Suntem în plină pandemie"

El a susţinut că se asigură dreptul la educaţie prevăzut de Constituţie şi în contextul predării online.

"Suntem în plină pandemie, nu facem aceste chestiuni fiindcă vrem să experimentăm cu copiii noştri. Nu. Facem aceste chestiuni şi facem predarea online pentru a face faţă şi în condiţii de pandemie, ca să nu piardă copiii un an şcolar sau un semestru. Este evident că este mult de lucru până când predarea online devine foarte performantă.

Dar învăţământul românesc a dovedit că are resurse ca să se perfecţioneze. Sunt convins că această perioadă de online va fi din ce în ce mai performantă. Este imposibil ca totul să funcţioneze impecabil şi perfect din prima zi când începi un lucru nou. Când începi ceva nou, la început merge mai greu. Te străduieşti - merge mai bine, te perfecţionezi - merge mai bine, aşa se va întâmpla şi cu învăţământul online", potrivit agerpres.ro.