Un incident a făcut ca evenimentul să devină un pic tensionat. Nu a fost vorba de obișnuitul contra-marș al extremei drepte, ci de un banal banner afișat de doi tineri, Ioana Ulmeanu și Cristian Grigore. În acesta, sub mesajul ERAU GAY ÎN ORLANDO, DOMNULE IOHANNIS, se atrăgea atenția președintelui României că în mesajul de condoleanțe transmis în urma masacrului din Orlando, a evitat să pronunțe cuvântul HOMOSEXUALI sau varianta engleză GAY. Acest banner a atras atenția jandarmilor care au încercat îndepărtarea lui, dar cei doi tineri au refuzat. După discuții îndelungate, din care nu rezulta ce găsesc reprezentanții Jandarmeriei ilegal în mesajul acestora, intervenția hotărâtă a organizatorilor a făcut ca bannerul să rămână afișat.

Prezent la eveniment, Dean Thomson, adjunctul șefului misiunii diplomatice a SUA, a declarat că nu există cuvinte care să exprime tragedia de la Orlando.

În opinia oficialului american, acele acțiuni cauzate de bigotism, nesiguranță, frică sau slăbiciune sunt profund eronate și îi determină pe oamenii buni să strângă rândurile în opoziția față de însăși cruzimea și ura pe care ucigașii speră să le semene. 

"Dați-mi voie să vă spun un adevăr simplu, care a transformat Statele Unite în căminul mult-iubit al cetățenilor săi: o societate de succes este aceea care înțelege clar și apreciază rolul și contribuția fiecăruia dintre membrii săi, indiferent de crezul, filosofia de viață, orientarea sexuală sau identitatea lor de gen. Bogăția societății noastre provine din ceea ce fiecare dintre noi poate aduce în beneficiul celorlalți", a afirmat Thompson.

Marșul, la care au participat peste 2500 de persoane s-a încheiat fără alte incidente.

Te-ar putea interesa și: