„În esență o dezbatere este un lucru onorabil între politicieni, dar vreau doar să spun că nu, nu particip la o dezbatere cu contracandidata fiindcă doamna Dăncilă reprezintă un partid nedemocratic, un partid nereformat. Doamna Dăncilă reprezintă chintesența regimului Dragnea-Dăncilă. Pe reprezentanta unui astfel de partid, care a guvernat împotriva românilor și mai nou aruncă acuzații xenofobe în spațiul public, cu o astfel de candidată nu am ce discuta, nu am ce dezbate.

Vă amintiți că s-a dus la New York și a promis că face și drege, iar asta ne-a creat mari probleme. Vă amintiți că s-a dus într-o țară din vecinătate și a confundat-o cu altă țară. Cu această contracandidată a mea vreți să dezbat despre Europa?

O candidată care a tolerat atacuri xenofobe de cea mai joasă speță făcându-se că este plecată undeva. Cu această contracandidată să stau eu de vorbă. A pus această contracandidată a mea pe unii de acolo de la PSD să spină că eu vreau să adun PSD-iștii undeva, să-i duc la reeducare. Nu este treaba mea și n-am de gând să fac așa ceva, dar înainte de reeducare este nevoie ca acei oameni să fie educați în primul rând.”, a declarat Klaus Iohannis.