Evenimentul Zilei > Politica > Iohannis, la Summitul PPE. Cu ce șefi de stat se va întâlni președintele român și care sunt TEMELE abordate
Iohannis, la Summitul PPE. Cu ce șefi de stat se va întâlni președintele român și care sunt TEMELE abordate

Iohannis, la Summitul PPE. Cu ce șefi de stat se va întâlni președintele român și care sunt TEMELE abordate

Preşedintele Klaus Iohannis participă, joi, la Summitul Partidului Popular European (PPE), care are loc la Valletta, în Republica Malta, informează Administraţia Prezidenţială.

Șeful statului va susţine o alocuţiune în cadrul celei de-a doua sesiuni a Congresului PPE, la care participă aproximativ 1.500 de persoane, printre care se numără prim-miniştri şi şefi de stat ai ţărilor membre UE, dar şi preşedinţi ai instituţiilor europene. 

Iohannis va lua parte și la Summitul PPE în format extins, unde principalele teme de discuţie vor fi Balcanii de Vest şi Brexit-ul. 

În marja Summitului PPE, preşedintele Iohannis va avea o întâlnire cu prim-ministrul maltez, Joseph Muscat, discuţiile vizând subiecte de actualitate de pe agenda Uniunii Europene, Brexit-ul, dar şi relaţiile bilaterale dintre România şi Malta

De asemenea, şeful statului va avea o întâlnire şi cu preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko. 

"Discuţiile vor viza cu precădere perspectivele de consolidare a relaţiilor bilaterale dintre cele două state, precum şi parcursul european al Ucrainei", arată Administraţia Prezidenţială în comunicatul de presă.