Evenimentul Zilei > Actualitate > IOHANNIS l-a vrut pe RAREȘ BOGDAN în fruntea TVR! Ce l-a oprit pe realizatorul Realitatea TV
IOHANNIS l-a vrut pe RAREȘ BOGDAN în fruntea TVR! Ce l-a oprit pe realizatorul Realitatea TV

IOHANNIS l-a vrut pe RAREȘ BOGDAN în fruntea TVR! Ce l-a oprit pe realizatorul Realitatea TV

Culisele întâlnirii au fost făcute publice de Rareș Bogdan la ședința Consiliului Național al Audiovizualului unde a dat explicații despre emisiune în care a vorbit despre scrisoarea de protest față de desemnarea Oanei Stănciulescu în CA-ul TVR.

Aflat astăzi la CNA, Rareş Bogdan, moderatorul emisiunii ”Jocuri de putere”, de la Realitatea TV, a spus în timpul şedinţei Consiliului Naţional al Audiovizualului că preşedintele Klaus Iohannis i-a propus să devină membru al Consiliului de Administraţie al televiziune publice şi, ulterior, director general.
Realizatorul a fot audiat la CNA, în urma unor reclamaţii cu privire la emisiunea ”Jocuri de putere”, ediţia din 23 februarie şi cea din 17 martie unde a vorbit despre scrisoarea de protest a unor intelectuali din ţară şi străinătate împotriva numirii jurnalistei Oana Stănciulescu în consiliul de administraţie al TVR.

”După ce am terminat emisiunea cu domnul Orăşel (din 17 martie, n.r.), am fost sunat de către un domn, să mi se spună că preşedintele României doreşte să vorbească cu mine a doua zi. Am sunat, am vorbit cu consilierul domniei sale. Domnul preşedinte mi-a spus: «Aş vrea să mergi la Televiziunea Română din partea mea, din partea preşedinţiei României, ca reprezentant în Consiliul de Administraţie, şi, ulterior, propunere de preşedinte director general». Erau două propuneri, eu, şi urma ca, dacă eu nu accept, să îi propună domnului Tolontan”, a declarat Rareş Bogdan.

El a adăugat că i-a mulţumit preşedintelui şi i-a spus că poate deveni membru în CA, dar doar dacă membrii Consiliului şi Parlamentul acceptă să fie, în continuare, şi realizator la Realitatea TV.

”Bineînţeles, am sunat juriştii, ei mi-au spus că nu se poate, că e conflict de interese. L-am sunat apoi pe domnul preşedinte, i-am mulţumit, i-am spus: «domnule preşedinte, vă mulţumesc, nu cred că este oportun»”, a mai spus Rareş Bogdan.

”70% din refuzul meu, dacă nu 80%, a fost generat de faptul că eram absolut convins că îl pun pe preşedintele României în situaţia în care preşedinţia să intre în aceeaşi situaţie cu PNL. În cazul în care nu exista scrisoarea celor 40 şi reacţia mea de joi seara, vineri, vă spun cu sinceritate că aş fi spus da, cu riscul să nu mai apar pe sticlă, că, preşedintele director general al TVR nu apare pe sticlă, dar din dorinţa de a face ceva la televiziunea publică”, a adăugat realizatorul.