Evenimentul Zilei > Politica > Iohannis l-a lăsat pe Dragnea fără premier, de Crăciun
Iohannis l-a lăsat pe Dragnea fără premier, de Crăciun

Iohannis l-a lăsat pe Dragnea fără premier, de Crăciun

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, ieri, că va desemna premierul după Crăciun. Șeful statului a avut două runde de consultări cu partidele parlamentare după alegerile din 11 decembrie.

 Prima invitație, PSD și ALDE au refuzat-o pe motiv că Parlamentul nu fusese validat. De fapt, liderul social democrat Liviu Dragnea încerca să găsească o soluție, având în vedere că nu se putea propune pe sine, Legea 90/2001 interzicându-i acest lucru, fiind condamnat în Dosarul Referendumului. Miercuri, Dragnea i-a propuso lui Klaus Iohannis pentru funcția de premier pe Sevil Shhaideh. Ieri, liderul PMP Traian Băsescu l-a propus pe Eugen Tomac. „De asta suntem Opoziţie, să creăm concurenţă”, a punctat Băsescu.

„Consultările cu partidele parlamentare. Am avut în cursul acestor consultări două propuneri pentru poziția de Prim-ministru. PSD a propus-o pe doamna Shhaideh, iar PMP l-a propus pe domnul Tomac. Pe de altă parte, între timp s-a constituit o coaliție majoritară în Parlament, o coaliție formată de PSD, ALDE și UDMR.

În consecință, în zilele următoare voi avea discuții pe aceste teme, iar desemnarea va avea loc după Crăciun.

Și, în acest context, dați-mi voie să vă spun tuturor sărbători fericite! La mulți ani!”, a declarat, ieri, Iohannis.