Evenimentul Zilei > Politica > Iohannis l-a făcut KO pe Dragnea în fața bobocilor săi
Iohannis l-a făcut KO pe Dragnea în fața bobocilor săi

Iohannis l-a făcut KO pe Dragnea în fața bobocilor săi

Miniștrii Cabinetului Grindeanu au depus aseară jurământul în fața președintelui Klaus Iohannis. Sevil Shhaideh a ținut mâna pe Coran dar a zis „așa să-mi ajute Dumnezeu”. De emoție, Sorin Grindeanu și Viorel Ștefan au uitat să semneze. Olguța Vasilescu n-a pus mâna pe Biblie, iar Carmen Dan și-a făcut cruce

,,Din acest moment, dvs sunteţi Guvernul României. Aveţi o misiune grea, aveţi de îndeplinit promisiuni complicate. Trebuie să livraţi ceea ce a fost promis în campania electorală”, le-a transmis Klaus Iohannis miniștrilor imediat după ce aceștia au depus jurământul.

„Campania electorală nu este doar un circ mediatic, cu toate că și asta este. În campania electorală s-au făcut promisiuni. De asta ați fost votați și asta trebuie să livreze Guvernul. Sper ca într- o zi să-mi explicați cum veți face î n așa fel încât să vă încadrați într-un deficit bugetar de 3%, să creșteți salariile, să scădeți impozitele și multe altele”, a continuat Iohannis, dorindu-le, în final, miniștrilor un „Guvern de succes!”.

Preşedintele le-a mai transmis membrilor Guvernului că se aşteaptă să sprijine o justiţie independentă, orientarea euro-atlantică a României şi să gestioneze în mod responsabil economia. „Ați jurat că veți face tot pentru o democrație în Românie. O democrație fără stat de drept nu ne putem imagina în Europa”, a mai spus Iohannis.

„Aşteptăm cu toţii să gestionaţi în mod responsabil economia românească atât cât depinde de Guvern, să gestionaţi în mod responsabil finanţele publice”, a punctat șeful statului. La final, preşedintele i-a salut și pe „musafiri”: președintele Senatului, Camerei Deputaților și al CCR. Lui Liviu Dragnea i-a solicitat să-i înveţe pe membrii Executivului programul de guvernare. „Domnule preşedinte Dragnea, aflarăm de la televizor că sunteţi singurul care cunoaşte programul de guvernare din scoarţă în scoarţă. Vă rog eu frumos, învăţaţi-i şi pe ei!”, a punctat Iohannis. Apoi, a dat mâna cu toți oaspeții, inclusiv cu Dragnea, care nu i-a dat nicio replică.

Grindeanu s-a foit în scaun

Guvernul a fost aprobat de Parlament cu 296 de voturi pentru și 133 împotrivă. Preşedintele PNL, Raluca Turcan, a provocat în dese rânduri rumoare printre parlamentarii PSD şi ALDE, ea spunând că România va ajunge un “no man’s land” sub conducerea socialdemocraţilor. “Acest guvern se va ocupa cu prioritate de scăparea hoţilor şi a plagiatorilor”, a declarat ea. Deranjaţi de afirmaţii, zeci de PSD-işti au părăsit şedinţa de plen. Premierul Sorin Grindeanu s-a foit în scaun când Turcan l-a acuzat că este subordonat total lui Liviu Dragnea, liderul ALDE privea ceasul să vadă cât mai are de vorbit şefa PNL, iar Dragnea dădea din cap dezaprobator. (Ionel Dancu)