Evenimentul Zilei > Politica > Iohannis, întâlnire cu mii de liberali. „Iz de comunism tot mai simțim când vorbim de PSD”
Iohannis, întâlnire cu mii de liberali. „Iz de comunism tot mai simțim când vorbim de PSD”

Iohannis, întâlnire cu mii de liberali. „Iz de comunism tot mai simțim când vorbim de PSD”

Președintele Klaus Iohannis participă, sâmbătă, la reuniunea Ligii Aleşilor Locali, organizată de PNL în Bucureşti, unde sunt prezenți 5000 de liberali. Evenimentul are loc la Sala Polivalentă.

Printre cei care vor lua cuvântul se numără şeful statului, preşedintele PNL, Ludovic Orban, preşedintele Ligii Aleşilor Locali, Gheorghe Flutur, primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, şi primarul municipiului Oradea, Ilie Bolojan.

Redăm principalele declarații ale președintelui Iohannis.

 • Este prima dată când promulg într-o zi de sâmbătă o lege, legea debirocratizării, promulgată de liberali.
 • Au trecut 75 de ani de la cel 25 octombrie 1944, când a fost eliberată ultima palmă de pământ românesc.
 • La Carei am fost așteptat de o mulțime de oameni care s-au bucurat, dar și oficiali care nu s-au bucurat să mă vadă, miniștri Guvernului demis de voi. Am avut o surpriză extrem de plăcută. Când făceam poză cu unul dintre invitați, s-au adunați în jurul meu primarii liberali. Cel mai mult m-a impresionat privirea lor și felul în care mi-au spus că mă vor susține.
 • Vom câștiga prezidențialele, voi localele, iar împreună parlamentarele
 • Este foarte important să le spunem oamenilor ce facem cu România. Voi știți mai bine, sunteți președinți de consilii, consilieri
 • Este extrem de important să convingem oamenii, nu doar prin fapte. E nevoie de mai mult. E nevoie de optimism, de entuziasm, oamenii trebuie să își dorească să ne aleagă.
 • Venim dintr-o perioadă foarte complicată pentru România. Garantul democrației este fiecare cetățean care are ștampila de vot. Democrația se câștigă greu, iar noi avem datoria sfântă să o păstrăm pentru noi, pentru generațiile viitoare.
 • PSD nu a atacat doar statul, doar marile sistem publice, doar democrație. PSD i-a atacat pe români. Și pentru asta, cineva trebuia să ia partea românilor, iar asta am făcut eu cu voi. Am câștigat greu. Dar parcă așa un iz de comunism tot mai simțim când vorbim de PSD. Sunt o forță politică care au inhibat, în perioade importante, dezvoltarea României. Fără PSD am fi ajuns la același nivel cu țările dezvoltate.
 • PSD este un partid imens, este adânc înșurubat în structurile statului, iar resetarea statului se poate face într-un singur fel: prin vot. Oamneii trebuie să voteze pentru România Normală.
 • România normală înseamnă să fie tratat de instituțiile statului, să găsească locuri de muncă conform calificării lui. Oamneii trebuie să primească o șansă reală. România reală este România meritocrației.

 Premierul desemnat, Ludovic Orban, a declarat sâmbătă că această campanie se află pe umerii liberalilor.

Bine v-am găsit, dragi aleși locali ai Partidului Național Liberal, care ați venit astăzi ca să susținem cu toată forța pe care o avem candidatura președintelui Klaus Iohannis, la funcția de  președinte al României și haideți să arătăm forța, voința, determinarea de a câștiga această bătălie decisivă pentru viitorul României.

 Am fost președintele Ligii Aleșilor Locali, vă cunosc aproape pe toți în persoană. Am fost în aproape toate localitățile pe care le administrați cu pricepere și având la bază proiecte de dezvoltare, care îmbunătățesc în fiecare lună viața oamenilor care trăiesc în comunitățile locale.

 Vă felicit pentru modul în care administrați localitățile și vă garantez câteva lucruri simple. Vremea umilințelor la care ați fost supuși atunci când veneați la București, ca să primiți avize , semnături, aprobări sau toate categoriile de documente inventate de birocrația de la București pentru a bloca proiectele locale, a trecut. De acum înainte, fiecare primar liberal va avea ușa deschisă pentru fiecare instituție din România și nu numai primarii liberali, orice administrator local din România, care vrea să construiască ceva bun pentru semenii lui , care are proiecte de dezvoltare și care vrea cu adevărat să ducă lucrurile spre mai bine.

 Știu că în ultimii 3 ani de zile, la ușa voastră, au ciocănit aproape în fiecare săptămână psd-iști sau tot felul de prefecți, de directori de deconcentrate, pentru a vă determina să părăsiți Partidul Național Liberal. Vă felicit că sunteți aici, că ați rămas în condiții grele și vă spun clar, vremea aceea a trecut. Nimeni nu va mai îndrăzni să ciocănescă la ușa unui primar să-l determine să schimbe culoarea politică și să trădeze cetățenii care i-au încredințat încrederea. 

        3. Partidul Național Liberal, în ciuda minciunilor gogonate pe care le susține PSD-ul în fiecare zi, are grijă de comunitățile locale și Guvernul va aloca resurse pentru toate proiectele de dezvoltare eficiente, sustenabile, pe care le vor  dezvolta comunitățile locale. Partidul Național Liberal nu va mai descentraliza nicio atribuție fără resursele necesare pentru realizarea în condiții de eficiență și calitate a acestor atribuții și servicii.

 1. Deciziile Guvernului, deciziile miniștrilor care privesc viața comunităților locale și activitatea autorităților locale, trebuie luate numai în consultare și în dezbatere cu reprezentanții autorităților locale, pentru că cel mai bine cunosc situația de la firul ierbii primarii, oamenii,care se află în contact în viața de zi cu zi cu fiecare cetățean.

 Dragi aleși locali ai Partidului Național Liberali, pe umerii voștri se află campania electorală pentru realegerea președintelui Klaus Iohannis în funcția de președinte al României pentru al doilea mandat.

 Președintele Klaus Iohannis il cunoașteți foarte bine. A fost campionul apărării românilor împotriva atacurilor și abuzurilor agresive date  împotriva drepturilor și libertăților cetățenilor în fiecare zi din ultimii 3 ani de zile și deși nimeni nu a crezut, președintele Klaus Iohannis și cu Partidul Național Liberal au apărat citadela și până la urmă au alungat pe cei care au asaltat zi de zi cetatea democrației, libertății, drepturilor fundamentale ale fiecărui român.

 Trebuie să vă fie ușor să faceți campanie. Știți foarte bine ce a făcut Klaus Iohannis ca primar al Sibiului și puteți să-i spuneți oricărui român din orice comunitate locală că ceea ce a făcut pentru Sibiu, Klaus Iohannis, va face pentru întreaga Românie, că tot ceea ce s-a întâmplat bun în viața sibienilor în următorul mandat cu un Guvern al Partidului Național Liberal se va întâmpla în viața fiecărui român.

 Au avut loc alegeri anticipate în Târgu Jiu. Nimeni nu a crezut că Partidul Național Liberal are capacitatea de a câștiga alegerile în Târgu Jiu și cu toate astea Marcel Romanescu, candidatul Partidului Național Liberal, a câștigat alegerile.

 Au avut loc alegeri în Deva, deși unii au avut alte păreri, am ales un candidat al nostru, care deși stătea în sondaje mai rău decât alți traseiști care voiau să candideze din partea noastră, s-a înscris în cursă și a câștigat zdrobitor alegerile.

 În fiecare dintre comunitățile locale în care locuitorii au avut îndrăzneala și curajul să alegă un reprezentant al Partidului Național Liberal au avut de câștigat. Același lucru trebuie să-l spunem fiecărui român, pentru că nu vreau doar să câștigăm alegerile prezidențiale, vreau să câștigăm cu un scor zdrobitor.

 Vreau ca în fiecare localitate cu primari liberali, primarii să câștige alegerile  la o diferență la care nu se așteaptă nimeni.

 Vreau ca în fiecare localitate în care nu avem primari liberali să le spunem fiecărora dintre cetățenii dintre comunitățile locale că au șansa de a trăi mai bine, că au șansa de a trăi ca în Cluj, ca în Oradea, ca în Timișoara, ca în toate localitățile cu performanță în administrația locală, care au fost ridicate de primari liberali, cu o singură condiție, să voteze la alegerile prezidențiale Klaus Iohannis, garanția dezvoltării României, garanția unei Românii normale, puternice, respectate în toată lumea.

 

Klaus Iohannis, victorie!”, a fost mesajul lui Ludovic Orban.