Iohannis, întâlnire IMPORTANTĂ la Cotroceni. Ce MESAJ a transmis șeful statului

Iohannis, întâlnire IMPORTANTĂ la Cotroceni. Ce MESAJ a transmis șeful statului

Preşedintele Klaus Iohannis l-a primit, astăzi, la Palatul Cotroceni, pe preşedintele Consiliului European, Donald Tusk. Șeful statului a precizat că România nu acceptă propuneri care conduc către o Europă cu mai multe viteze.

Donald Tusk se află într-un proces de consultare a membrilor Consiliului European în vederea pregătirii unui document, de tip foaie de parcurs, privind paşii care urmează să fie întreprinşi în procesul de consolidare a UE, documentul urmând să fie discutat la reuniunile viitoare ale Consiliului, potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale.

„În cadrul discuţiilor, preşedintele Klaus Iohannis a reiterat în mod ferm poziţia României de a nu accepta propuneri care conduc către o Europă cu două sau mai multe viteze sau către o Europă a cercurilor concentrice. Astfel de opţiuni nu ar face decât să adâncească diviziunile între statele membre”, se arată în comunicatul citat.

De asemenea, Iohannis a afirmat că principiul inclusivităţii trebuie să aibă un rol esenţial în procesul de consolidare a Uniunii Europene.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Avansarea într-o formulă de unitate şi coeziune, fără fragmentări în rândul statelor membre, trebuie să fie principalul obiectiv la nivel european”, se mai arată în comunicat.

El a adăugat că „Acest deziderat va defini acţiunea României pe perioada deţinerii preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene în primul semestru din 2019”.

În acest context, au fost abordate şi elemente legate de pregătirea Summitului care va avea loc la Sibiu în 2019.