Social-democratul consideră că măsurile referitoare la încheierea anului şcolar şi susţinerea examenelor naţionale ar trebui anunţate de guvern, care trebuie să le şi aplice, nu de preşedintele României, cum s-a întâmplat luni, 27 aprilie.

„Noi am atras atenţia, încă de zilele trecute, că este absolut necesar să fim responsabili şi să ne asigurăm de faptul că prin orice mijloace oprim răspândirea virusului şi că este riscant în aceste condiţii să se înceapă şcoala, în condiţiile în care nu ştim dacă am ajuns la vârful pandemiei, dacă urmează.

E adevărat că trebuie clarificat un detaliu, cum se va derula, pentru că înţeleg că anul şcolar se va încheia, se vor încheia mediile, în ce măsură cu programa care nu a fost recuperată şi cunoştinţele care s-au pierdut pentru luni de zile din acest semestru, se poate încheia anul şcolar.

Mă rog, sunt detalii care pot fi puse la punct, dar ca principiu mi-ar plăcea ca premierul sau miniştrii să comunice măsuri guvernamentale nu preşedintel”, a declarat Simonis conform Radio România Actualităţi.

Transcript realizat de Rador

sursa foto: presidency.ro