Iohannis: Îmi doresc ca, împreună, românii de pe ambele maluri ale Prutului să ne regăsim în UE

Iohannis: Îmi doresc ca, împreună, românii de pe ambele maluri ale Prutului să ne regăsim în UE

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis azi un mesaj, de Ziua Independenţei Republicii Moldova, prin care îşi exprimă dorinţa ca "românii de pe ambele maluri ale Prutului" să se regăsească în Uniunea Europeană şi reafirmă sprijinul României pentru aderarea la structurile UE.

 “Îmi doresc ca împreună, românii de pe ambele maluri ale Prutului, să ne regăsim în Uniunea Europeană şi să participăm atât la consolidarea valorilor europene, cât şi a celor care definesc formarea identităţii şi solidarităţii unui neam legat prin cultură, limbă şi istorie. Am convingerea că, alături de România, un aliat redutabil şi un membru cu drepturi depline la nivel european, Republica Moldova va deveni un stat în care cetăţenii se vor bucura de prosperitate, bunăstare şi stabilitate”, a transmis şeful statului, potrivit unui comunicat de presă emis de Administraţia Prezidenţială.

Preşedintele a reiterat sprijinul României pentru parcursul său european şi a spus că Moldova trebuie să continue procesul de democratizare.

“La 24 de ani de la constituirea ca stat suveran şi independent, Republica Moldova trebuie să îşi urmeze destinul în continuarea procesului de democratizare, în cadrul Uniunii Europene. Folosesc acest prilej de sărbătoare pentru a reitera angajamentul pe care l-am asumat privind sprijinul pe care România îl acordă Republicii Moldova în procesul absolut necesar de aderare la structurile Uniunii Europene şi vom rămâne aceiaşi susţinători dedicaţi şi determinaţi în atingerea acestui obiectiv”, potrivit sursei citate.

Ne puteți urmări și pe Google News