Potrivit surselor citate, susţinătorii lui Cristian Buşoi îi menţionează în discuţiile private atât pe Preşedinte cât şi pe  Directorul SRI, spunându-le interlocutorilor că aceştia îl salută şi îi asigură că “domnul preşedinte ştie ce face” şi "are un plan".

“Te salută domnul Preşedinte” sau „Edi îţi transmite salutări” sunt două dintre formulele pe care liberalii aflaţi în spatele lui Buşoi le utilizează în discuţiile cu colegii de partid, potrivit unor surse liberale.

Discuţiile au loc în pregătirea Congresului PNL din 17 iunie, în care se va alege noul preşedinte. În cursă s-au înscris, până în prezent, Ludovic Orban şi Cătălin Predoiu, însă în tot partidul se apreciază că este foarte probabil să apară şi alte candidaturi, precum cea a lui Ilie Bolojan sau a lui Cristian Buşoi.

Cristian Buşoi este perceput în PNL ca fiind un apropiat al şefului statului dar şi al directorului SRI. Percepţia din partid s-a format încă din pregătirile pentru alegerile locale. Înainte ca Buţoi să fie anunţat candidat PNL la Primăria Capitalei, Klaus Iohannis l-a invitat, fără niciun motiv, să îl însoţească în decembrie 2015 la o vizită la Institutul Astronomic din Capitală. În partid s-a discutat, la acea vreme, că Iohannis a dorit să îşi anunţe preferatul.