Președintele a subliniat că Guvernul nu s-a consultat cu acesta în acest demers, acuzând că PSD face politică externă după ureche și riscă să excludă România din UE.

„Este deja a doua oară când încearcă să facă politică externă după ureche, așa cum a făcut și salarizarea după ureche. Fac multe lucruri după ureche și iese prost, fiindcă prin blocarea unei declarații România este readusă în marginea UE alături de țări pentru care am tot respectul, dar care sunt de esență eurosceptică. Vreau să le reamintesc acestor pesediști că românii sunt europeni, sunt pro-europeni, iar aceste măsuri din ce în ce mai frecvente care vin pe linia PSD riscă să ne scoată din Europa. Așa ceva nu se poate. Nu este adminisibil ca PSD cu o guvernare după ureche să ia din ce în ce mai des anumite decizii care să ne aducă în marginea Europei”, a declarat Iohannis.

Reamintim că România, alături de Ungaria și Cehia au fost criticate dur de Autoritatea Palestiniană, care acuză faptul că au blocat doptarea unei declarații comune a Uniunii Europene prin care mutarea Ambasadei SUA de la Tel Aviv la Ierusalim a fost criticată.

Ministerul de Externe al Autorității Palestiniene a transmis într-un comunicat că poziția adoptată de cele trei state reprezintă o încălcare a dreptului internaţional.

Cel mai dur atac al lui Iohannis: „Statul de drept este PUS ÎN PERICOL!” Coaliția de Guvernare a fost PUSĂ LA ZID

 

Te-ar putea interesa și: