Evenimentul Zilei > Politica > IOHANNIS a făcut GAFĂ după GAFĂ. REACȚIA oficialilor ITALIENI
IOHANNIS a făcut GAFĂ după GAFĂ. REACȚIA oficialilor ITALIENI

IOHANNIS a făcut GAFĂ după GAFĂ. REACȚIA oficialilor ITALIENI

Se pare că președintele Klaus Iohannis face un maraton al gafelor, la vizita oficială efectuată în Italia! După ce a stârnit valuri de critici pentru gesturile de la întâlnirea cu premierul italian, Giuseppe Conte, președintele României a comis-o și la întâlnirea cu primarul Romei, Virginia Raggi.

La sediul primăriei din Roma, Iohannis a fost întâmpinat de zeci de români. Probabil că din cauza emoțiilor nu a realizat că intrarea în Primărie e un alt moment solemn. Astfel, în timp ce gorniștii îi anunțau sosirea și îl primeau în clădire, președintele nu a stat să îi salute, așa cum e ceremonialul, ci a vrut să urce scările.

 

A fost atenționat de o femeie din alaiul prezindențial, iar Iohannis și soția sa, Carmen Iohannis, au rămas să dea onorul. Aceasta a fost a doua gafă a lui Klaus Iohannis. La întâlnirea cu premierul italian Giuseppe Conte, după o primă parte a ceremonialului de primire, preşedintele României s-a întors şi a vrut să plece în interiorul Palatului Guvernului, desi, conform protocolului, ar fi trebuit să meargă înainte, în curtea Palatului.

 

În imaginile de la ceremonialul de primire se poate observa cum Iohannis s-a întors şi a vrut să plece, în timp ce garda prezenta onorul. După ce premierul Giuseppe Conte l-a avertizat, Iohannis a revenit, iar ceremonialul a continuat. Începând cu minutul 4:52 al înregistrării oficiale, este vizibilă atitudinea descumpănită a preşedintelui român, care arată că nu ştie exact ce urmează, conform protocolului.

 

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.