Editura Evenimentul si Capital

Duelul Liviu Dragnea - Klaus Iohannis se reduce la un schimb de vorbe așa-zis rele. România lui Cristoiu

Autor: | | 31 Comentarii | 5324 Vizualizari

Aflat la Viena, pentru a dovedi că el și nu premierul e Il Principe în chestiunea președinției rotative a Uniunii Europene, Klaus Iohannis a răspuns întrebărilor iscate de bulbuceala politicii interne. Printre altele, el a confirmat decizia de a merge la ședințele de Guvern. Nu pentru a bloca o posibilă Ordonanță de urgență privind amnistia, cum îl îmboldesc s-o facă USR-iștii, expresia parlamentară a TeFeLismului mărginit, ci pentru a participa la dezbaterile ținînd de președinția UE:

„Da, am solicitat agenda. Cred că trebuie să vedem lucrurile un pic în perspectivă. Ne pregătim pentru preşedinţie şi, chiar dacă sîntem pregătiţi, lucrurile nu vor fi absolut deloc simple. Pe de altă parte, am constatat din partea doamnei premier o dorinţă de colaborare, ca să zic aşa. În repetate rânduri m-a invitat să colaborăm. Iată că voi colabora, voi merge la şedinţele de guvern!”

E doar un pretext pentru a putea fi prezent la Palatul Victoriei și prin privirile sale pătrunzătoare (doar atît ar putea proceda constituțional) s-o intimideze atît de tare pe Viorica Dăncilă încît aceasta să uite că-l are șef pe Liviu Dragnea și să renunțe la Ordonanță ?

Nu cred.

Klaus Iohannis știe mai bine decît noi toți (au avut grijă băieții să-l informeze) că Guvernul nu va da în veci o Ordonanță privind amnistia. Amenințarea cu ordonanța e o fluturare prin fața baronilor de către Liviu Dragnea a unei făgăduieli deșarte, menite pe de o parte a-i asigura șefia în PSD, pe de alta, a-i ține în lesă pe baroni. Dacă ne gîndim la interesul de viață și de moarte nu numai al Sistemului, dar și al Puterilor Garante, ca amnistia să nu fie dată, vom pricepe că o negustorie cu Liviu Dragnea e posibilă. El se face că dă Ordonanța, dar n-o dă, iar Băieții îl iartă de pușcărie, ba chiar îi croiesc drum spre candidatura la prezidențiale, benefică pentru Klaus Iohannis, după trucul de la noi cu Vadim concurent al lui Ion Iliescu sau cel din Franța cu Marie Le Pen, contracandidata lui Macron. E o soluție ieftină, cea mai ieftină pentru Sistem și pentru Puterile Garante. Dacă ne gîndim la ce ar însemna pentru Sistemul instituțiilor de forță amnistia, negustoria cu Liviu Dragnea chiar merită. Ce mare lucru să-i aranjezi o achitare față de ce nenorocirea pentru sergenții majori mesianici care ar fi amnistia. Își imaginează cineva cear însemna pentru Sistem că, după ce s-a dat peste cap să-l scoată din joc pe Adrian Năstase, acesta să poată reveni în politică? Mare brînză să-l salveze pe Liviu Dragnea! La o adică l-ar putea promova pe Liviu Dragnea și-n turul doi al prezidențialelor. Să fie victoria lui Klaus Iohannis deplină.

O întrebare venită dinspre fătuce s-a referit și la amenințarea lansată tot de Liviu Dragnea duminică seara, în seria de vorbe de ocară, fără nici o urmare în plan practic, de punere a lui Klaus Iohannis sub acuzarea de Înaltă Trădare. Klaus Iohannis a răspuns fără să clipească:

„Este un demers politicianist, care din capul locului este sortit eşecului. Nu poate nimeni să facă o plîngere penală împotriva preşedintelui. Iar pentru înaltă trădare este o procedură foarte complicată parlamentară care, în primul rînd, nu are niciun suport. Este o fantezie a pesediştilor.”

Așadar, Klaus Iohannis nu ia în serios spusele lui Liviu Dragnea. Nici noi nu le luăm. Să revedem din stenogramă momentul care a dat atîta de lucru televiziunilor de știri apropiate de Liviu Dragnea în efortul de a face din el un Hercule al luptei cu Sistemul: „Pe asupra tuturor este Iohannis, care într-un mod prin care trădează interesele României, spune de foarte mult timp că Guvernul României, că România, nu este pregătită să preia președinția Consiliului Uniunii Europene. Asta este act de trădare a intereselor naționale ale acestei țări practicat de Klaus Werner Iohannis. Domnule Drăghici. Domnule Mircea Drăghici, împreună cu domnul Iordache, care este prieten la cataramă cu domnul Iohannis, și cu sprijinul de specialitate a domnului Toader, vor ur… Mariane, mi-ai băut apa. (bea apă) Vă rog ca după anul nou, să depuneți acea plîngere pentru înalta trădare împotriva lui Klaus Werner Iohannis. Sprijin de specialitate, sprijin de specialitate, noi tot ce facem PSD, facem la vedere.”

Dincolo de descinderea bruscă amețitoare de la acuzarea de trădare a lui Klaus Iohannis la acuzarea lui Marian Oprișan că i-a băut apa, se vede din start că indicația dată lui Mircea Drăghici e tot o fantezie dulce ca și ordonanța. Temeiurile acuzării de Înaltă trădare s-ar reduce la unul singur :

Afirmația lui Klaus Iohannis că România nu-i pregătită să preia președinția UE.

Salariul fenomenal pe care il ia Andi Moisescu la PRO TV! Romanii au Talent l-a umplut de bani!

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Opinii EVZ

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI