Evenimentul Zilei > Politica > Iohannis, atac furibund la adresa liderului PSD: „Pe Dragnea nu îl mai bagă nimeni în seamă!”
Iohannis, atac furibund la adresa liderului PSD: „Pe Dragnea nu îl mai bagă nimeni în seamă!”

Iohannis, atac furibund la adresa liderului PSD: „Pe Dragnea nu îl mai bagă nimeni în seamă!”

Președintele Klaus Iohannis a declarat că PSD nu mai este băgat în seamă de nimeni la nivel european din cauza lui Liviu Dragnea, care are o condamnare definitivă.

Klaus Iohannis a ironizat sloganul PSD „România merită mai mult” și a spus că trebuia completat cu expresia „România merită mai mult decât PSD”.

„Ce să facem cu un politician care vine dintr-un partid al cărui lider este condamnat penal, adică un infractor, așa scrie în DEX. Ce să facă el în Europa, că lumea nici nu se uită la el! Ăsta ar fi un politician fals, un politician fake, cum se spune în ultima perioadă (…) Cum își imaginează PSD-știi că stau ei ocoși și scriu pe un panou „România merită mai mult!”, dar au uitat să scrie și completarea „decât PSD”. Pe ăștia nu-i mai bagă nimeni în seamă.”, a spus Klaus Iohannis.

Liviu Dragnea a anunțat că numele celui care va candida din partea PSD-ALDE la alegerile europarlamentare va fi anunțat duminică seară, după alegeri.

Întrebat dacă mai merită să te bați pentru funcția de președinte al țării, liderul PSD a spus că prin prisma a cum și-a exercitat mandatul Klaus Iohannis această funcție devine importantă.

„Grea întrebare. Dacă mă întreba cineva acum un an, spuneam că nu. Că este o funcție de unde trebuie să izvorască pacea, stabilitatea, medierea în societate, sprijin pentru lucrurile bune, intervenție când ar trebui schimbat ceva, dar starea indusă în națiune de către Iohannis îmi creează convingerea că bătălia pentru prezidențiale devine foarte importantă. Dacă acolo rămâne în continuare Iohannis, eu nu sunt Cassandra, încă cinci ani de zile după 2019, de tot ce s-a făcut în România bun se va alege praful. Din acest motiv cred că trebuie făcute toate eforturile de către cei care nu vrem să mai continue acest personaj ca în noiembrie-decembrie să plece de la Cotroceni. Da, exact în situația în care a adus el funcția prezidențială și ceea ce induce în națiune, da această funcție devine importantă, iar PSD se va pronunța duminică seară, după alegeri.”, a conchis Liviu Dragnea.