Evenimentul Zilei > Politica > Iohannis, DEVASTAT de premierul Dăncilă: „Îi cer președintelui să ABANDONEZE”
Iohannis, DEVASTAT de premierul Dăncilă: „Îi cer președintelui să ABANDONEZE”

Iohannis, DEVASTAT de premierul Dăncilă: „Îi cer președintelui să ABANDONEZE”

Viorica Dăncilă, premierul României, nu a ezitat să lanseze un nou atac la adresa președintelui Klaus Iohannis, cu ocazia conferinței în care a vorbit despre bugetul de stat pentru anul 2019.

Premierul Viorica Dăncilă consideră că președintele Klaus Iohannis este în campanie electorală și face jocuri politice, tocmai de aceea o respinge pe Lia Olguța Vasilescu la Ministerul Dezvoltării. Dăncilă i-a cerut lui Iohannis să iasă din această paradigmă și să acționeze în beneficiul românilor.

„Așadar, avem stabilite resurse bugetare pentru a impulsiona investițiile de care românii au nevoie. Comunitățile locale au nevoie de acest sprijin și facem toate eforturile pentru a crește nivelul instițiilor în România.

Ministerul Dezvoltării are nevoie, mai ales în această perioadă în care deținem și președinția UE, de un ministru titular, de un ministru cu experiență, de un ministru dedicat. Tocmai de aceea am nominalizat-o pe Olguța Vasilescu, un ministru cu vastă experiență, un ministru care a gestionat două dintre cele mai importante proiecte ale coaliției: Legea pensiilor și Legea salarizării. De aceea argumentele folosite de președintele nu sunt valabile.

Am dat dovadă de toată deschiderea și de toată înțelegerea, dar dumnealui a răspuns doar prin atacuri și blocaje la adresa Guvernului.

Eu cred că acest lucru nu mai poate continua. Îi solicit domnului președinte să abandoneze jocurile politice, România este mai importantă. Cetățenii nu au nevoie de lupte politice, au nevoie de investiții.”, a spus Viorica Dăncilă.