Evenimentul Zilei > Politica > Iohannis despre problemele din agricultură și nevoia de autostrăzi
Iohannis despre problemele din agricultură și nevoia de autostrăzi

Iohannis despre problemele din agricultură și nevoia de autostrăzi

Președintele României, Klaus Iohannis a susținut o declarație de presă la finalul întâlnirii de marți de la Palatul Cotroceni, cu premierul Ludovic Orban și cu mai mulți miniștri ai cabinetului.

El a vorbit despre planul de redresare a economiei. „Guvernul e în dialog cu Comisia Europeană pentru ca toate proiectele să fie finanțate din aceste fonduri. E nevoie de o serie de acte normative necesare(…). Eforturile Guvernului se concentrează pe infrastructură. România are nevoie de autostrăzi și căi ferate, avem mai multe tronsoane pregătite pentru a fi incluse în proiecte cu care se solicită acești bani europeni”, a spus Iohannis.

„Este nevoie de o serie de acte normative pe care Guvernul le va adopta și care trebuiesc depuse. România are nevoie de infrastructură, de autostradă. Avem mai multe proiecte care să fie încluse pentru finanțarea europeană”, a mai spus el.

La capitolul agricultură și protecția mediului Iohannis a declarat că vor exista fonduri substanțiale pentru fermierii ale căror culturi au fost lovite de secetă.

„Fermierii români au mare nevoie să fie susținuți. Pe lângă pandemie, se confruntă cu dificultățile generate de seceta prelungită. Lucrăm pe două direcții importante. Prima: Guvernul a prevăzut la rectificare fonduri substanțiale pentru despăgubirea celor afectați de secetă. Au circulat multe așa-numite fake-news.

Guvernul a prevăzut fonduri substanțiale pentru despăgubirea fermierilor.

A doua: proiecte cu fonduri europene pentru prevenirea acestor situații – irigații, combaterea deșertificărilor”, a conchis Iohannis.

La ședință au participat premierul Ludovic Orban, vicepremierul Raluca Turcan, alăturii de miniștrii de la Finanțe, Economie, Transporturi și Agricultură.

„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a avut marți, 18 august a.c., ora 15.00, la Palatul Cotroceni, o ședință de lucru cu Prim-ministrul României, Ludovic Orban, Viceprim-ministrul Raluca Turcan, Ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu, Ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, Ministrul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, Lucian Bode, și Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian Oros”, a anunțat Administrația Prezidențială.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: