Evenimentul Zilei > Politica > Iohannis, despre primarii PSD care trec la PNL: Nu văd cu ochi bun acest traseism politic
Iohannis, despre primarii PSD care trec la PNL: Nu văd cu ochi bun acest traseism politic

Iohannis, despre primarii PSD care trec la PNL: Nu văd cu ochi bun acest traseism politic

,,Simplu, am fost şi sunt împotriva  traseismului politic'', a spus președintele Iohannis.

Preşedintelui Iohannis i s-a amintit de către un jurnalist că în august 2019, Biroul Naţional al PNL cerea filialelor din ţară să nu primească membrii PSD. Cu un an mai târziu , citim despre numeroase cazuri în care primarii PSD au trecut la PNL. În acest context a fost întrebat cum vede aceste mişcări de trupe.

Preşedintele Iohannis a răspuns: Pot să vă răspund franc, nu văd cu ochi buni  aceste racolări. Simplu, am fost şi sunt împotriva  traseismului politic. Traseismul politic  este o  boală gravă a politicii româneşti şi ori de câte ori am avut ocazia  m-am exprimat public împotriva traseismului politic. Eu nu mi-am schimbat opinia, a subliniat Iohannis.

La întrebarea despre acuzaţiile că atât preşedintele cât şi guvernul doresc organizarea alegerilor cu orice preţ  chiar dacă numărul cazurilor de infectare creşte, Iohannis a răspuns: Că am fost acuzaţi sună puţin ciudat, aşa funcţionează democraţia, din când în când se ţin alegeri. Ele trebuiau să se ţină în iunie, nu s-au putut organiza atunci deoarece nu s-a găsit o cale de organizare cu măsuri de siguranţă suficiente. Parlamentul a decis că alegerile locale să aibă loc pe  27, asta n-am stabilit nici eu nici Guvernul. Ca să ne înţelegem foarte bine cine pe cine  acuză de ceva.  După părerea mea dacă epidemia nu se agravează faţă  de situaţia de acuma şi se iau măsuri  sanitare stricte se pot organiza alegerile, a declarat Klaus Iohannis.

Iohannis: Nu există un vaccin aprobat de UE

,,Încă odată: purtaţi mască, păstraţi distanţa ca să scăpăm de această epidemie, a transmis preşedintele Ioahannis românilor.

Preşedintele Iohannis a declarat că în acest moment nu există un vaccin aprobat în Uniunea Europeană:

Este o temă care ne îngrijorează, ne apropiem de aleferile locale, de începutul anului şcolar şi trebuie să ne asigurăm că toate măsurile care pot fi luate pentru a proteja sănătatea oamenilor sunt luate. În acest sens am dorit să ştiu astăzi toate detaliile de la ministrul Sănătăţii: ce măsuri sunt în curs, ce măsuri sunt pregătite şi cred că oamenii lucrează la moddul  cel mai serios pe această temă.

Iohannis: Este îngrijorător ce se întâmplă

Întrebat ce părere are despre interlopi şi despre şefii poliţiei care au mers în miez de noapte să negocieze aşa-zisa înmormântare a lui Emi Pian,  preşedintele a răspuns:

Iohannis. Am spus şi săptămâna trecută şi din păcate trebuie să repet că aceste chestiuni sunt foarte îngrijorătoare, am discutat de două ori cu ministrul de Interne şi cu şeful Poliţiei pe această temă. La ministerul Afacerilor Interne există o preocupare reală se organizează şi se iau măsuri. Însă nu trebuie, din păcate, să ne aşteptăm să se rezolve peste noapte  aceste chestiuni. Prea mulţi ani, în timpul guvernărilor PSD aceşti interlopi au fost toleraţi. Acum nu mai sunt toleraţi însă, lupta împotriva clanurilor este o luptă de ruată, a declarat preşedintele.