Evenimentul Zilei > Politica > Iohannis despre moțiunea de cenzură: „PSD este iresponsabil. Moțiunea este neavenită”
Iohannis despre moțiunea de cenzură: „PSD este iresponsabil. Moțiunea este neavenită”

Iohannis despre moțiunea de cenzură: „PSD este iresponsabil. Moțiunea este neavenită”

Președintele Klaus Iohannis susține că moțiunea de cenzură este neavenită, iar PSD este un partid iresponsabil.

Președintele Klaus Iohannis a declarat că moțiunea de cenzură i se pare neavenită pentru că țara este în criză sanitară și economică. Președintele Klaus Iohannis a declarat că PSD este un partid iresponsabil în condițiile în care depune o moțiune de cenzură într-o pandemie și în plinp criză economică.

„Acest lucru arată că acest partid care a depus moțiunea nu este doar cinic, ci și iresponsabil. Nu poți să vii în plină pandemie și criză economică să dai jos guvernul”, a declarat Klaus Iohannis.

El a precizat că PSD acționează pentru a arăta alegătorilor săi că încă există și depune moțiunea de cenzură pentru baronii săi.

„Asta arată doar că PSD nu e doar cinic, asta am mai stabilit-o când au tras de timp cu aprobarea legii carantinei, este şi iresponsabil. PSD vrea să arate alegătorilor că mai este încă acolo. Nu are soluţii pentru România, pentru români, PSD caută soluţii pentru baronii care se simt deconectaţi de resursele publice şi probabil că suferă”, a declarat preşedintele.

Totodată, președintele a mai spus că în legătură cu această moțiune de cenzură mai apare și o problemă de constituționalitate, având în vedere că a fost depusă în timpul sesiunii extraordinare a Parlamentului.

Klaus Iohannis a declarat că în legătură cu constituționalitatea demersului urmează să se pronunțe Curtea Constituțională.

„Nu s-a depus niciodată în sesiune extraordinară, în vacanţă parlamentară o moţiune de cenzură. Sunt specialişti care spun că e discutabil, sunt alţi specialişti care spun că e fezabil. Aici trebuie clarificat. Vom vedea dacă e neconstituţională sau nu”, a adăugat Klaus Iohannis.

Președintele Klaus Iohannis a evitat, totuși, să dea un răspuns în legătură cu intențiile sale, legate de viitorul premier, în condițiile în care moțiunea depusă de PSD va fi adoptată, iar actualul Cabinet, condus de Ludovic Orban va fi demis.

„După moțiune este după moțiune și discutăm atunci”, a declarat, sec, Klaus Iohannis.

Candidații la raport: Soluțiile lui Nicușor Dan pentru mediu: Noul București, orașul în care respiri mai bine

Se încinge lupta pentru Capitală. Dezvăluiri senzaționale din culise. Băsescu pregătește artileria grea