"Ea a apărut fiindcă este în prgramul de guvernare al PSD. PSD a spus că vrea această Lege, are majoritatea în Parlament, are Guvernul. Este o lege de care răspunde inițiatorul, adică Guvernul. Așteptarea să modific eu ceva la lege mi se par puțin deplasată, chiar în cazul în care aș trimite o lege în Parlament. Nu vreau să apară impresia că pe o Lege asumată explicit, clar și vocal de PSD trebuie să intervină altcineva", a spus șeful statului.

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, i-a răspuns lui Klaus Iohannis, la criticile pe marginea legii salarizării, cu o replică ironică: ''Ghinion''. 

Iohannis a criticat proiectul de lege a salarizării unitare, spunând că sindicaliștii sunt îngrjiorați pe bună dreptate pentru că Legea are nevoie de îmbunătățiri.

"Abordarea pe care am văzut-o în Parlament cred că necesită încă nişte îmbunătăţiri. Nu poţi să laşi salarizarea oamenilor, în special a funcţionarilor din administraţia publică locală, aşa, undeva, în aer. Este vorba despre funcţia publică care trebuie să fie tratată sustenabil, serios la nivel naţional. Şi aici sindicaliştii au dreptate dacă sunt îngrijoraţi. Eu cred că se va înţelege această îngrijorare şi se va corecta proiectul legii, altfel nu se poate să aibă foarte mare valoare pentru administraţia publică locală. (…) Legea salarizării este elaborată de Parlament şi Guvern şi dumnealor poartă şi răspunderea, dar au şi oportunitatea să facă un lucru bun şi le doresc să facă un lucru bun'', a explicat Klaus Iohannis