Evenimentul ZileiPoliticaIohannis, despre arestările din Parlament: „Așteptăm, urmărim”

Iohannis, despre arestările din Parlament: „Așteptăm, urmărim”

Iohannis, despre arestările din Parlament: „Așteptăm, urmărim”
Președintele Klaus Iohannis a susținut, ieri, o conferință de presă, înaintea plecării la Bruxelles. Șefului statului i s-au cerut lămuriri în legătură cu afirmațiile sale legate de eventualele cereri DNA despre care ar avea cunoştinţă că vor ajunge în Parlament în lunile următoare.

Întrebat ce informaţii are despre dosarele DNA şi de unde, Iohannis a răspuns: „Multe bănuieli în întrebare. Nu am informaţii suplimentare şi ştiţi bine că procurorii nu trebuie să ceară acordul meu, nici nu mă interesează să-i întreb pe ei ce va urma. De asta am spus: aşteptăm, urmărim, punct. Atât ştiu şi eu”.

Fără fanatism religios

Totodată, Klaus Iohannis a fost întrebat despre demersul celor trei milioane de români care doresc să modifice Constituția în sensul interzicerii căsătoriilor homosexuale. „Eu cred că trebuie să revenim la ceea ce se numeşte toleranţă şi la acceptarea celuilalt, acceptarea celuilalt cu bune şi rele. Nu suntem toți la fel, nu toate grupurile etnice și toate grupurile religioase sunt la fel. Este greșit să dăm ascultare sau să mergem pe calea fanatismului religios”, a răspuns Iohannis. Despre ordonanța care a mărit salariile demnitarilor despre care PSD și PNL a anunțat că nu o va vota în Parlament, ceea ce ar însemna că salariile vor reveni la valoarea lor iniţială, adică la aproape jumătate, Iohannis a spus că e „greu de formulat un punct de vedere într-o perioadă în care Parlamentul se ocupă pe bandă rulantă de chestiuni populiste. Ce va hotărî Parlamentul, aia va fi”.


Accesează: