Preşedintele Klaus Iohannis este de acord să primească, miercuri, la consultările de la Palatul Cotroceni PSD împreună cu ALDE, a anunţat purtătorul de cuvânt al şefului statului, Mădălina Dobrovolschi.

"Domnul preşedinte a primit scrisoarea transmisă de PSD şi ALDE şi a fost de acord să-i primească la consultări împreună, mâine, de la ora 11,00", a declarat, astăzi, Dobrovolschi, anunţă agerpres.ro.

Ea anunţase, luni, că preşedintele Klaus Iohannis a stabilit programul consultărilor de la Cotroceni cu privire la formarea Guvernului. Miercuri, şeful statului ar fi urmat să se consulte cu reprezentanţii PSD, PNL, USR şi UDMR, iar joi cu cei ai ALDE, PMP şi ai grupului minorităţilor naţionale din Parlament.

Programul consultărilor cu partidele şi formaţiunile parlamentare a fost stabilit în funcţie de numărul de mandate obţinute.

Copreşedintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu şi preşedintele PSD, Liviu Dragnea, au anunţat luni că vor participa împreună la consultările de la Cotroceni cu preşedintele Klaus Iohannis.

"O să îi trimitem preşedintelui (…) o scrisoare în care o să îl anunţăm în mod oficial de constituirea acestei coaliţii. O să trimitem şi textul protocolului şi o să-l informăm că mergem împreună. O să mergem miercuri, la ora 11,00, când este invitat PSD", a spus Dragnea.

Protocolul PSD-ALDE prevede că cele două formaţiuni vor alcătui un program comun de guvernare şi că au un candidat unic pentru funcţia de premier.