„Așa nu se potea conduce o țară. Nu poți să vi în 28 decembrie cu un OUG, să o pui pe masă și să o aprobi fără a discuta cu asociații, cu toți cei vizați. Sunt de acord că un Guvern poate să schimbe diverse abordări, dar nu pot să fiu de acord ca aceste lucruri să se facă pe picior, fără consultări și fără să vezi care sunt efectele. Părerea mea este că OUG 114 este neavenită. Trebuia dată OUG la începutul anului trecut, dezbătută cu toți actorii vizați și la jumătatea anului adoptată, în așa fel încât să fie corelată cu restul legilor.

Această metodă de a da OUG și pe urmă vedem cine strigă mai tare și mai cârpim pe unde este nevoie. Așa se poate rezolva o criză sau o calamitate, dar aia trece, însă nu poți să schimbi regulile peste noapte în domenii mari și apoi să vezi care sunt efectele, fără niciun studiu în prealabil.

Asta este problema: Guvernul nu lucrează transparent, nu se consultă cu cei vizați și fiecare bâlbă, fiecare greșeală agravează chestiunea, în loc să o rezolve.”, a declarat Klaus Iohannis.

 

Te-ar putea interesa și: