Evenimentul Zilei > Politica > Breaking News. Iohannis: ”Vom prelungi starea de urgență”
Breaking News. Iohannis: ”Vom prelungi starea de urgență”

Breaking News. Iohannis: ”Vom prelungi starea de urgență”

O nouă întâlnire la nivel înalt, cu premierul și alți reprezentanți ai Guvernului, a avut loc azi, la Cotroceni. Preşedintele Klaus Iohannis a declarat după întâlnire că prima veste bună este că România nu a înregistrat o rată accelerată de inficeții, însă acesta nu este un motiv să ne relaxăm pentru că nu am ajuns la vârful pandemiei.

Șeful statului a mai spus că va emite o ordonanță pentru prelungirea stării de urgență.

 

Va fi nevoie de prelungirea stării de urgență. Am cerut guvernului să vină cu propuneri pentru a fi incluse în derect, în cursul acestei săptămâni voi elabora textul iar decretul va fi emis săptămâna viitoare, pentru prelungirea stării de urgență cu încă o lună. Prin această epidemie avem o criză care nu e doar una de sănătate, ci este o criză care afectează întreaga economie. Va fi nevoie să se declare o creștere probabil semnificativă a deficitului bugetar.

E nevoie de bani mai mulți pentru sănătate, pentru șomaj. Vom avea o situație complicată a bugetului, însă e clar că această complicație nu se rezolvă de la sine. Guvernul va trebui să facă o analiză și să nu ne limităm doar la o rectificare cu câteva schimbări, ci va fi nevoie să se reevalueze veniturile în scădere dar și cheltuielile pe întregul an”, a mai declarat Klaus Iohannis.

Știrea inițială

Și săptămâna trecută preşedintele României a avut o serie de şedinţe cu membri ai Guvernului pe tema COVID-19. Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, la finalul şedinţei de azi, preşedintele Iohannis va susţine o declaraţie de presă.

 

La întâlnire participă premierul Ludovic Orban, ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, ministrul Economiei, Virgil Popescu, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru, ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, şi şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: