Evenimentul Zilei > Politica > Iohannis cere Guvernului să renunţe la ordonanţe
Iohannis cere Guvernului să renunţe la ordonanţe

Iohannis cere Guvernului să renunţe la ordonanţe

Preşedintele Klaus Iohannis a cerut Guvernului să retragă ordonanţele de graţiere şi modificarea Codurilor penale. „Guvernul nu poate să treacă peste voința cetățenilor, care este suverană.

 Vocea oamenilor nu mai poate fi ignorată! O democrație solidă este una în care majoritățile nu abuzează de drepturile lor doar pentru că dețin, vremelnic, puterea. Solicit Guvernului să abandoneze demersurile privind grațierea şi modificarea Codurilor penale”, a susţinut Iohannis.

„Acte coerente”

Ministrul Justiţiei, Florin Iordache, i-a răspuns imediat şefului statului. „Vom veni în faţa Guvernului cu nişte acte coerente care să raspundă consultării publice”, a precizat Iordache.

Invitaţia PNL

Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, i-a făcut o propunere inedită lui Florin Iordache. Ea l-a invitat pe ministrul Justiţiei să participe la şedinţa grupurilor parlamentare reunite ale PNL, care va avea loc astăzi. „Cu această ocazie va putea prezenta motivele pentru care dorește continuarea procedurilor pentru promovarea inițiativelor care privesc grațierea și modificarea Codului Penal”, a afirmat Turcan. 

Salvarea lui Dragnea

Liderul grupului PMP de la Camera Deputaţilor, Eugen Tomac, a precizat că „a fost o dezbatere binevenită”, dar că „am observat cu toţii că ministrul Justiţiei s-a eschivat de la întrebarea dacă modificările la Codul Penal îl salvează pe Liviu Dragnea de problemele din Justiţie, ceea ce înseamnă că e limpede că ăsta a fost motivul principal pentru care au mers la pachet cele două proiecte de lege”.


FOTO: Eugen TomacParlamentul să decidă

Şi liderul deputaţilor UDMR, Attila Korodi, a punctat că „nu este sănătos ca Guvernul, indiferent de mandatul primit de la alegători, să dea OUG-uri. Ar trebui ca actele normative de modificare sau de legiferare să fie decise în Parlament”.FOTO: Attila KorodiLiderul grupului PSD la Senat, Şerban Nicolae, l-a citat pe Iohannis: „O democrație solidă este una în care majoritățile nu abuzează de drepturile lor doar pentru că dețin, vremelnic, puterea”. Apoi, Nicolae i-a transmis: „domnule Iohannis, nu vreți să fiți primul care aplică aceste rigori şi să nu mai abuzați doar pentru că dețineți, vremelnic, puterea?”.