Iohannis, ATACAT din toate părțile: „Precedent periculos, care poate fi urmat de toți românii”

Iohannis, ATACAT din toate părțile: „Precedent periculos, care poate fi urmat de toți românii”

Fostul ministru al Muncii, Lia Olguța Vasilescu l-a acuzat vineri seară pe președintele Klaus Iohannis că a creat un precedent periculos, în momentul în care nu a refuzat să pună în practică o decizie a Curții Constituționale.

Vasilescu a amintit, la România TV și de Prima Doamnă, care a refuzat să se prezinte la DNA, precizând că acest exemplu ar putea fi urmat de orice român. 

„Ştiţi ce mi se pare mie foarte periculos, faptul că s-au creat o serie de precedente. Precedentul că o persoană este chemată la DNA şi refuză să se prezinte şi prima oară şi a doua oară şi asta cred că ar putea să facă de acum înainte toţi oamenii, nu numai politici, ci toţi oamenii din România, din moment ce soţia preşedintelui şi-a permis asta. Şi iarăşi un precedent periculos s-a consumat astăzi prin refuzul preşedintelui Iohannis de a pune în aplicare o decizie a Curţii (Constituţionale - n.r.) care sună şi cu expresia de îndată. Deci asta înseamnă de acum înainte orice preşedinte (...) să spună dom-le dacă s-a creat precedentul că nu se respectă deciziile Curţii Constituţionale, de ce aş face-o eu şi n-aş încălca şi eu voit Constituţia şi deciziile Curţii de fiecare dată când am chef şi nu-mi place mie?", a spus Vasilescu, la România Tv.

Fostul ministru a mai declarat că România nu mai poate fi numit stat de drept, în condițiile în care președintele țării nu respectă deciziile CCR. 

Ne puteți urmări și pe Google News