Evenimentul Zilei > Politica > Iohannis ATACĂ din nou guvernarea, la recepția Ambasadei SUA: „Extinderea parteneriatului presupune o guvernare care respectă statul de drept”
Iohannis ATACĂ din nou guvernarea, la recepția Ambasadei SUA: „Extinderea parteneriatului presupune o guvernare care respectă statul de drept”

Iohannis ATACĂ din nou guvernarea, la recepția Ambasadei SUA: „Extinderea parteneriatului presupune o guvernare care respectă statul de drept”

Klaus Iohannis a declarat, vineri, la recepția organizată la Ambasada SUA, cu prilejul sărbătoririi Zilei Independenţei SUA, că România, pentru a avea o relație cât mai solidă cu parteneriul său trebuie să aibă o guvernare transparentă, care să respecte statul de drept.

„Reiterez dezvoltarea Romaniei pentru extinderea parteneriatului strategic cu SUA, asa cum am convenit în întâlnirea de anul trecut, cu  președintele Donald Trump. Relatia dintre SUA și Romania a ajuns la un nivel extraordinar”, a spus președintele Iohannis.

„Ca acest obiectiv sa fie posibil avem nevoie de stabilitate si echilibru, o guvernare transparenta care chiar respecta statul de drept. Toate acestea nu reprezinta o optiune ci singura alegere care ne transforma intr-un partener strategic al SUA”, a mai punctat Iohannis.

„Sunt convins că presedentia UE care Romania o va reprezenta peste 6 luni va fi benefica si pentru reprezentarea parteneriatului transatlantic”, a adăugat președintele la recepția organizată la Ambasada SUA în România.

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: