"Este un deziderat naţional să avem o altă guvernare, nu o guvernare coordonată de unul a Dragnea, ci o guvernare cu un prim-minstru care să fie euroconformă, care să nu facă de ruşine România şi Uniunea Europeană pentru că aceste evenimente sunt convergente", a afirmat Gușă. Consultantul politic a preizat și um se poate realiza acest luru: "Asta deja este un element care trebuie să-i facă activi pe toţi cei din instituţiile statului care sunt acolo nu doar cu numele, cu doar cu avantajele materiale, ci sunt acolo pentru a rezolva această problemă a României. Dacă ţara noastră nu-şi rezolvă această problemă, ei sunt vinovaţi. Aici trebuie început de la preşedintele Iohannis", a explicat Cozmin Gusă, potrivit realitatea.net.

El a mai punctat că "Se vorbeşte de o moţiune de cenzură. Da, numai că această moţiune de cenzură care va fi posibilă în orizontul următoarelor două săptămâni, ea trebuie să fie tratată cosprespunzător, că dacă vine iar amăratul ăla de Orban şi se bagă în faţă că el vrea să fie premier, atunci de această moţiune se va alege praful ca data trecută. Pentru că Orban, în calitate de preşedinte al PNL, nu a făcut decât un anti-joc care i-a adus avantaje lui Dragnea. Eu nu vrea să speculez că ar avea acelaşi sfătuitor, apropo de Coldea, care sigur e al lui Dragnea, nu ştiu ce face Orban, dar mult prea distructiv a fost jocul lui Orban. Dacă este să spun o părere de fost politician şi fost secretar general al PSD, o moţiunea poate să treacă doar dacă Iohannis, chiar înaintea moţiunii ar putea să vorbească de nominalizarea unui alt prim-minsitru din zona PSD-ului reformist care se va răscula împotriva lui Dragnea. Dacă Iohannis va face acest lucru înţelept va putea să se antepronunţe fără să ofere vreun nume atunci în mod legitim din punct de vedere parlamentar PSD-ul poate să îşi păstreze guvernarea. Cei de pe lângă Dragnea vor fugi pentru că laşitatea şi interesul personal este mare în politică", a mai spus acesta.

"Doar aşa ar putea să aibă şanse o moţiune de cenzură, în acest moment. Mai rămâne elementul Tăriceanu, pe care încă nu l-am discutat, dar după informaţiile mele în în scurt timp va fi arăta o grupare de câteva zeci de parlamentari din PSD care i se opun lui Dragnea. Dragnea nu are cum să îi dea pe toţi afară din partid şi acela va fi momentul unei moţiuni de cenzură care o să aibă şanse doar dacă iohannis se va antepronunţa şi ar putea astfel să asigure că cineva din zona puteri, în locul lui Dragnea, ar putea să preia guvernarea", a declarat Cozmin Gusă care s-a arătat optimist la gândul că doar așa România ar putea să scape de acest coşmar care se numeşte Dragnea şi ai săi, "acest daddy care poate să joace liniştit într-un film de groază".

 

Te-ar putea interesa și: