Prezent la reuniunea regională a PNL de la Cluj-Napoca, președintele Klaus Iohannis a declarat că această situație o reală catastrofă națională și le-a propus liberalilor să facă tot posibilul pentru a le recâștiga românilor încrederea.

Iohannis a avut un discurs de candidat, a fost relaxat și chiar a zâmbit mult, însă l-a îmbrățișat pe Ludovic Orban, atunci când acesta și-a terminat discursul, cu atâta reținere încât ceilalți nici n-au mai îndrăznit să încerce, așa că i-au strâns mâna.

Prezidențiabilul PNL a vorbit, în special, de Guvernul Dăncilă, pe care-l consideră un eșec și a explicat cum a fost posibil ca PSD să ajungă la guvernare. „În 2016, românii au crezut minciunile PSD, pentru că au promis că va curge numai lapte și miere. Ghinion. Au curs atacuri la mediul privat, la Justiție și altele”, a spus Iohannis. Președintele a încercat să fie pe placul sălii, a vorbit ardelenește și a folosit expresii colocviale. A spus despre PSD că și-au dat cu stângul în dreptul pentru că și-au doborât propriile Guverne și pentru multe alte greșeli.

Președintele a fost aclamat minute în șir și participanții ar fi continuat la infinit, însă Iohannis a apăsat atât de tare pe cuvinte încât sala a amuțit brusc. „Abia aștept să treacă moțiunea, să scăpăm de PSD”, a strigat președintele de pe scena liberală și sala a intrat în euforie.

Președintele PNL Ludovic Orban a fost, mare parte a timpului, abătut și trist. Asta a remarcat și Rareș Bogdan, dar nici după ce l-a asigurat pe liderul liberal de tot sprijinul lui, acesta nu s-a relaxat, dimpotrivă.
Orban a fost în vervă doar la discursul lui și al președintelui.
În discursul său, liderul liberal a vorbit despre grupurile de la Cluj.
„Există un mit de vreo 30 de ani, mitul grupului de la Cluj. Grupul de la Cluj, format din Rus, Dâncu, Maior s.a. Acest grup de la Cluj a fost prezent permanent în toată media, ca o forță ocultă, care trage sfori, și am să vă spun un lucru: niciodată n-au făcut mare brânză, pentru că ei erau în PSD și PSD nu o să accepte niciodată să fie conduși de oameni care sunt crescuți, educați în Ardeal.

Există, în schimb, un alt grup la Cluj, care nu este, așa, notoriu, dar care a prins încetul cu încetul consistență. Există un grup de la Cluj în care este Emil Boc, în care este Rareș Bogdan, în care este Daniel Buda, în care sunt Adrian Oros, în care sunt foarte mulți oameni, care au realizat lucruri adevărate pentru comunitățile locale, pe care le conduc pentru România.

Acest grup de la Cluj, cu adevărat va putea face ceva în România, pentru că acest grup de la Cluj este în Partidul Național Liberal și pentru că, aici, educația, civilizația, dorința de mișcare înspre Europa, este literă de lege și cuvântul lor este ascultat și respectat”, a afirmat Orban. A fost răsplătit cu aplauze, clujenii fiind vizibil flatați.