„Nu a întârziat nicio secundă, întrebați Biroul Electoral Central de ce le-au trebuit… Cred că au fost foarte multe semnături, peste două milioane, și au trebuit să le verifice până la ultima. Și iată, am reușit. Cum vom lua mai multe voturi decât Ponta, avem mai multe semnături decât PSD”, a spus Blaga, întrebat a cui a fost vina pentru întârzierea depunerii candidaturii lui Iohannis cu aproximativ o oră. Iohannis s-a străduit să strângă la fel de multe semnături de susținere ca și principalul său contracandidat, Victor Ponta, care s-a înscris miercurea trecută, oficial, în cursa pentru Cotroceni.

„Pe drumul drept”

Pentru Klaus Iohannis au fost strânse peste 2,2 milioane de semnături. Victor Ponta a depus aproximativ 2,5 milioane de semnături.

„Am depus candidatura pentru Președinția României. Azi e o zi specială pentru București. 555 de ani de la prima atestare și îi felicit pe bucureșteni. Acum am intrat pe drumul drept spre președinția României. Mulțumesc celor 2, 2 milioane de alegători care au semnat pentru candidatura mea, întrun timp record și acum a venit vremea faptelor”, a declarat Iohannis, care vrea să facă o altfel de politică. „Sunt mai puțin un om al vorbelor, sunt un om al faptelor. Mai puțină gălăgie, mai puțin spectacol. Nu am trusturi în spate, nici grupuri de interese. Am în spate echipa ACL și cei peste 2, 2 milioane de alegători care au semnat pentru mine”, a arătat Iohannis.

Meleșcanu ne anunță astăzi

După ce, întrebat dacă președintele Traian Băsescu a cerut o listă a foștilor ofițeri acoperiți, a răspuns că „au fost diverse discuții legate de această temă”, șeful SIE, Teodor Meleșcanu, vrea să se înscrie și el în alegerile prezidențiale. „Nu a fost niciun fel de cerere, v-am spus că e o discuție”, a precizat Meleșcanu. La scurt timp, întrebat despre candidatura sa la prezidențiale, șeful SIE a răspuns: „Dacă aveți puțină răbdare, luni dimineață o să avem răspunsul la toate. Dacă vor fi întrunite condițiile, luni dimineață o să vă dau un răspuns”.

Vadim s-a lansat la Palatul Copiilor

Liderul Partidului România Mare, Corneliu Vadim Tudor, și-a lansat, și el, sâmbătă, la Palatul Copiilor, candidatura la Cotroceni. A reușit să strângă peste 250.000 de semnături. Vadim Tudor încearcă, pentru a cincea oară, să prindă trenul spre Cotroceni. „Am rezistat până acum, să văd dacă mai rezistă acest popor. Îi plâng de milă. Dacă se duce iar după cârnați și mititei și chiftele, îl privește, dar se termină pomenile electorale și din ce va trăi după aia?!”, a declarat liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor.